Vitorlázás

Kihaltnak hitt őshonos halfajra bukkantak a Balatonban
None
Kihaltnak hitt őshonos halfajt találtak a Balatonban
Még 2015-ben kezdődött meg a menyhal visszatelepítése a tóba.
Rezi vártól Csókakőig túra
None
Állatok Világnapja
None
Reklám
Halloween Kid’s Party a Zalakarosi Fürdőn
None
Badacsonyi Újbor Kóstoló
None
Tudományos tény: hajózni egészséges

Évtizedek óta sejtettük, hogy a szabadidős hajózásnak mentális és fizikai előnyei vannak, mostanra pedig megszületett a tudományos bizonyíték is. Dr. Wallace Nichols tengerbiológus szakmai alapokra helyezte a téma feldolgozását, és csak igazolt adatokkal dolgozott. Tanulmányának összegzése: a hajóval való vízre szállás segíti a pihenést, és komoly pszichológiai, valamint fiziológiai előnyei vannak. A hétköznapi életünk egyre

Indul az első elektromos bringatúra a Balaton-felvidéken
Október 2-án indul Alsóörsről a Balaton-felvidéki Nemzeti Park első elektromos, azaz e-bringatúrája, míg hamarosan három különböző hosszúságú észak-balatoni útvonal közül választhatnak a kerékpározók. Az állami költségvetés 150 millió forintos hozzájárulásából vásárolt 211 e-bringa közül 15-öt jutott a nemzeti parknak, ahol így az élménykínálat változatos túrákkal gazdagodhat.
Töklámpás Fesztivál 2020 Balatonboglár

Szőlőskislakon, a Balatonboglárhoz tartozó településen 2020. október 10-én rendezik meg a Töklámpás Fesztivált.

Ma kezdődik a Dragon és Folkeboat Bajnokság
Ma kezdődik a Dragon és Folkeboat Bajnokság
Nyitott pincék – Murci kicsit másképp 2020 Balatonlelle

2020. október 17-én, szombat, 12 órától kinyílnak a pincék a Kishegyen, Balatonlellén.

Bor ér Keszeg piknik 2020 Siófok

2020. október 9-11. között Bor ér Keszeg pikniket tartanak Siófokon, a kikötőnél.

Ez a szörfös fiatalember szelte át eddig a leggyorsabban a Keszthely-Kenese távot
None
Reklám
Őszi csodák a kastélyparkban
None
Stílusvadászat a kastélyban
None
Shopping night Hévízen
None
Gesztenyés workshop
None
Variációk ABORRA Hévízen
None
Japán ígéret: biztosan lesz Olimpia 2021-ben

Szeptember 30-án a Tokiói Olimpia és Paralmpia szervező bizottságának elnöke kijelentette, hogy 2021-ben „minden körülmények között” megrendezik a Játékokat.

Japán ígéret: biztosan lesz Olimpia

Szeptember 30-án a Tokiói Olimpia és Paralmpia szervező bizottságának elnöke Josiro Mori a japán kormányzó párt egyik frakciójának partiján kijelentette, hogy 2021-ben „minden körülmények között” megrendezik a Játékokat.

Őszi madárvilág a kastély parkjában
None
Esküvői Nyílt Nap a kastély északi szárnyában
None
Reklám
Kishíján megfulladt egy fiú a Balaton-parton, torkán akadt egy kulcs
A fiú egy dobozba zárta az egyik járókelő mobilját, majd lenyelte a kulcsot, és rosszul lett.
Bors Máté az új gyorsasági rekorder a Balatonon
Új gyorsasági rekord született a Keszthely-Balatonkenese távon kiírt gyorsasági versenyben a Balatonon. Bors Máté szörfös a légvonalban közel 80 kilométeres távot 1 óra 36 perc alatt teljesítette.
Orosz Zenei Fesztivál - Csajkovszkij 180
None
Majdnem belehalt mutatványába egy fiatal bűvész a Balatonnál
Egy 16 éves fiú gyakorlásképp a tónál sétálókat szokta szórakoztatni bűvészmutatványaival esténként. A múlt hét elején azonban majdnem végzetessé vált az egyik trükkje.
Őrült kihívást kezdeményez a Balatonnál egy magyar zenei producer
None
Hajós felvonulással ünnepelte NHL bajnoki címét a Tampa Bay

A vízen tartott parádé keretében Alex Killorn és a csapatkapitány Steven Stamkos jet skin utaztatta meg a trófeát, csapattársaik pedig hajón követték őket.

Kilépett a medréből a Balaton Keszthelynél
None
Jégpálya-nyitó hétvége Balatonlellén
None
Izgalmas programok a keszthelyi Festetics-kastély tematikus napjain

Nem csak a hat állandó kiállítás, a kastély parkjának elbűvölő szépsége vonzza az érdeklődőket a keszthelyi Festetics-kastélyba ősszel.

Csécsei Zoltán gyerekeknek segít az Ub-n
Az ultrafutó is részt vesz az őszre halasztott Ultrabalatonon, amely számára a négyes szám bűvöletében zajlik, s azért is különleges, mert a Fészek Gyermekvédő Egyesületnek gyűjt adományt.
Nyitott pincék - Murci kicsit másképp
None
Hatalmas tempóban zajlik a balatoni pontytelepítés
Szeptember 28. óta naponta több tízezer kilónyi pontyot csúszdáztatnak a vízbe a Balaton több pontján is. Szerdán Balatonlellén és Alsóőrsön jártak a pikkelyeseket szállító kamionok, ahol a szakemberek 22 ezer kg háromnyaras pontyot engedtek a tóba. Lassan elérik a 300 ezer kg-os éves telepítési kötelezettség felét.
Keszthely – Kenese 1 óra 36 perc, Bors Máté szörfös, rekordot döntött a Balatonon

Az eredetileg vitorlázók számára 1921-ben kiírt rekordversenyt azóta több kategóriában is lehet teljesíteni.

Ó, mely sok hal terem az nagy Balaton-bahha-rahha-rahaha
Idén már 107 838 kg-ot teljesítettek a 300 000 kilogrammos éves pontytelepítési kötelezettségből.
Vízlopás miatt alakult ki haváriahelyzet Siófokon

Nyolc felhasználóval szemben indult rendőrségi eljárás Siófokon a vízhálózat veszélyeztetése miatt. A feljelentést tevő cég, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) 60 millió forintja bánta a szabálytalan rákötések miatt kialakult vízminőségi problémákat. A víziközmű-szolgáltatónak júliusban két alkalommal kellett vízfogyasztási korlátozást elrendelnie Kilitiben, Siófok déli városrészében az ivóvíz baktériumszennyezettsége miatt, amely öt-hatezer lakost érintett. Az ellenőrzések […]

Keszthely – Kenese 96 perc, Bors Máté rekordot döntött a Balatonon

Az eredetileg vitorlázók számára 1921-ben kiírt rekordversenyt azóta több kategóriában is lehet teljesíteni.

Szombaton visszaköszön a nyár

Pénteken melegfront érkezik élénk, erős délies széllel, helyenként kisebb esővel, záporokkal, de már vékonyodik, szakadozik a felhőzet, rövidebb időszakokra kisüthet a nap. Melegszik az idő, délután 17-25 fokot mérhetünk. Szombaton napközben csapadék nem várható, változóan felhős-napos időre van kilátás. Az erős, viharos déli, délkeleti szélben 23-29 fokot mérhetünk. Az esti órákban nyugat felől hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal, […]

Továbbra is utazhatunk Dunakanyar-napijeggyel

November elsejéig még megvásárolható a Dunakanyar-napijegy, amely korlátlan utazásra jogosít fel a Dunakanyar-körjáraton, a MÁV-Start, a MÁV-HÉV, a Volánbusz és a Mahart helyi járatain a szeptember 30. és november 1. közötti hétvégéken, valamint október 23-án. A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint az augusztus elejei bevezetése óta mintegy 2000, a Pilis, a Duna és a Börzsöny bármelyik

A hazai hulladékgazdálkodási rendszer megérett a paradigmaváltásra a Pannon Egyetem szerint

A Pannon Egyetem Körforgásos Gazdaság Fenntarthatósági Kompetencia Központja augusztus 14-én indított kutatást a visszaváltási rendszer hazai kérdéseivel kapcsolatosan. A kérdőív kitöltésére egy hónap állt rendelkezésre. Az eredmények sajtónyilvános kiértékelésére 2020. szeptember 21-én, hétfőn a Pannon Egyetemen került sor. A kérdőíves kutatás célja az volt, hogy mind a tudomány képviselői, mind a hulladékgazdálkodási javaslatok kidolgozói megismerjék […]

Majdnem belefulladt, majd átúszta a Balatont - Illés Fanni paralimpikon interjú!
Illés Fanni paralimpikon, világ- és Európa bajnok úszó elmondta, hogy mi történt, és miért úszta át mégis a tavat. Mesél a rezi vártáborról, a Balaton körbetekeréséről és anyukája kacsamellsültjéről is. Élettel csordultig töltött beszélgetés következik a Megyék Csatája zalai képviselőjével.
Német vitorlázók börtönben Új-Zélandon

A hatóságok egy vitorlás hajó illegális bevándorlónak minősített háromfős legénységét börtönbe zárták, amíg csütörtökön felszállhatnak egy Németországba tartó repülőre.

Bors Máté az új gyorsasági rekorder a Balatonon
Bors Máté az új gyorsasági rekorder a Balatonon
Bors Máté az új gyorsasági rekorder a Balatonon
Új gyorsasági rekord született a Keszthely-Balatonkenese távon kiírt gyorsasági versenyben a Balatonon. Bors Máté szörfös a légvonalban közel 80 kilométeres távot 1 óra 36 perc alatt teljesítette.
Elszakadt az ernyőkötél, nem tudott a Balatonból kiúszni
Bajbajutott kiteszörfösön segítettek a balatoni vízirendőrök Siófokon. Az erős szél a vízre csábította az extrém vízisportok szerelmeseit.
Reklám