Vitorlázás

Életmódváltás után a természet szerelmese lett „FüvesKata”
Balatonszárszón a Szóládi út olyan, hogy akár bármelyik település utcája is lehetne, nincs benne semmi különös, egyik ház a másik mellett, összeérnek a kerítések, az árkok párhuzamában autók parkolnak. Egyik kapun azonban tábla hirdeti, hogy az udvar különleges. Belépve egy varázskert tárul elénk.
Magyar sportdiplomáciai siker az olimpián

Hatvanöt ország, több mint 250 hajó és 350 olimpikon vitorlázó megmérettetését felügyelheti Böröcz Bence versenybíró és Fluck Benedek versenyrendező az ötkarikás játékok vízi viadalain. Lapunk, az Aqua magazin állandó szerzője, Böröcz Bence ismét nemzetközi versenybíróként bizonyíthat, nem is akárhol, hanem a 2021. évi nyári olimpiai játékokon, Tokióban. A veszprémi származású sportszakember fiatal kora ellenére jó

Megvan az év fagylaltja

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2021-ben ismét rendhagyó módon rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt. A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt. Idén egy […]

Ingyenes nyílt napot tartanak a Balaton élővilágáról a tihanyi BLKI-ban

Július 16-án, pénteken, 9:00 és 16:00 óra között ingyenesen látogatható Nyílt napot tartanak az ELKH Balatoni Limnológiai Kutatóintézet (BLKI) tihanyi székhelyén. A Nyílt Nap a Limnológián című rendezvénnyel a kutatók célja, hogy bepillantást nyújtsanak a nagyközönség számára a Balaton élővilágába, valamint az édesvizek környezettani kutatására irányuló kiterjedt tevékenységükbe. Az ország legnagyobb múltú biológiai kutatóintézete parkjának […]

Reklám
Félidőben Németh Doma magabiztosan vezeti a junior világbajnokság mezőnyét
A hat ország összesen húsz egységéből álló mezőnye változatos szelekben teljesítette eddig a versenyt: a megvitorlázott széltartomány ereje nullától 24 csomóig, iránya 20-tól 260 fokig terjedt.
Pannon Várszínház: Hotel Menthol
None
Kitiltotta Velencéből az olasz kormány a tengerjáró hajókat

A tilalom augusztus elsején lép életbe, a több mint 25 ezer tonnás hajók nem hajózhatnak be a Szent Márk térhez vezető Giudecca-csatornába.

Pannon Várszínház: A dzsungel könyve
None
Pannon Várszínház: Mici néni két élete
None
Pannon Várszínház: A Pál utcai fiúk
None
Európa egyik legnagyobb tókerülő vitorlásversenye a közönség segítségét kéri
None
Pannon Várszínház: Hair
None
Balatonba zuhant német vadászgép roncsait állították ki Szolnokon
A Balatonból kiemelt Messerschmitt Me 109 típusú - becenevén "Messzer" - repülőgéproncs-alkatrészek tekinthetők meg a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban - közölte a múzeum közleményben az MTI-vel.
Reklám
Messerschmitt vadászgépet találtak a Balatonban
Egy, valószínűsíthetően II. világháborús, a Magyar Királyi Légierőben szolgáló Messerschmitt Me 109-es vadászgép roncsait találták meg a Balatonban a Magyar Honvédség katonái. A gép pontos azonosítása és teljes kiemelése után a szolnoki repülőmúzeumban, a RepTárban találhat méltó helyet.
Kiállításon láthatók a Balatonba zuhant repülő roncsai
None
Irány a Balaton! - Első heti kedvencek és nyertesek
Idén is várjuk olvasóink kedvenc balatoni fotóit, és már meg is érkeztek az első szuper képek! Köszönjük! Te se maradj ki: küldd el nekünk fotódat, és nyerj!
Gyerekelőadások Tihanyban
None
Tihanyi Szabadtéri Játékok
None
A kísérlet végén már csak megkóstolni kellett a Nagyberek marháját
A Brit Húsmarhafajta Tenyésztők Egyesülete és a Murray Grey Tenyésztő Egyesület közös kísérletbe kezdett a klímaváltozás miatt. Az Aberdeen Angus és a Murray Grey szarvasmarha-fajtákat hasonlították össze tartási- és takarmányozási szempontból. A tudományos eredmények után kedden már csak a gasztroértékét vizsgálták egy vakkóstoltatáson a balatonfenyvesi Hubertus Hof éttermében.
Zánkai nyár 2021- koncertek, strandmozi
None
Hétvégi zenés gyerekprogramok Zánkán
None
Rofusz Ferenc animációs filmrendező kiállítása
None
Reklám
Hideg sörök, finom ételek, kitűnő zene - Ilyen volt az Alsóörsi sörnapok
Mintegy 30 sörfőzde több mint 100 féle, magyar, cseh, belga, angol és német sörét kínálták az alsóörsi fesztiválon, amit hetedik alkalommal rendeztek meg július 6. és 11. között a Sirály parkban.
Másolat: XIV. Révfülöp Blues
None
Átadták a Lóczy-barlang Látogatóközpontot Balatonfüreden

A látogatóközpont 273 millió forintból valósult meg, a létesítményben beltéri és szabadtéri kiállítás várja a látogatókat.

Megyeri Csilla parányi bikiniben, a Balatonnál töltötte a hétvégét
Megyeri Csillát már 160 ezren követik az Instagramon, ahol egyre többször mutat magáról szexi képeket.
Káldor Kata grafikus kiállítása a RévArt Galériában
None
Berecz feltöltött aksikkal érkezik az Olimpiára
Harmincöt fok, 90 százalékos páratartalom – ezt kapják telibe a vitorlázók Enosimában. Berecz Zsombor készen áll a harcra az olimpiai aranyért, és bármi is lesz a vége, ha úgy jön ki a vízből, hogy belehalt az utolsó futamba is, elégedett lesz. - írja az NSO.hu.
2021, AMIKOR DUPLA ÖRÖM A TALÁLKOZÁS!
Jó szelet mindenkinek! Arról már többségetek nyilván értesült, hogy a VII. Svert Kupa Zamárdi – DELL túraverseny és a IV. Svert Kupa- DELL ifjúsági túraverseny idén – az eredeti tervek szerint - 2021. augusztus 14-én kerül megrendezésre! Azaz augusztusban találkozunk az ország legnagyobb, kizárólag jolle hajós rangadóján!
Perzselő forróság
Hétágra tűz a nap, a szellő alig rezdül. Június utolsó napjaiban járunk és tombol a nyár. A hőmérő majd eléri a negyven fokot, a tó vize pedig a huszonnyolcat. Inkább nevezhető strandidőnek, mint vitorlázónak. Még a „kormányos gatyáját” is felhúzzuk az árbocra annak érdekében, hogy hajónkat mozdulásra bírjuk. Be szeretnénk járni azokat a helyeket, amelyek eddig kimaradtak a középső és nyugati medencékből.
A felsőörsi természetfotós útja az analóg gépektől a drónfelvételekig
– Az első lépéseket a fotózás felé 14 éves koromban tettem meg, pusztán a természetjárás hatására, ekkor vásároltam egy analóg, filmes gépet. Közben eltelt bő 35 év, és azóta is tart a fotózás, illetve a természetvideózás, de már 21. századi technikával – kezdi Pető Szabolcs, aki autodidakta módon tanulta a fényképezést.
Elkészült a Balaton nagy vécétérképe
Balatongyörök és Paloznak viszi el a pálmát.
Almádi nyár 2021 Balatonalmádi

Balatonalmádiban, a Wesselényi Strand előtti rendezvénytér ad otthont az Almádi nyár programsorozatnak 2021. július 15-augusztus 21. között.

Feltárul a Balaton élővilága a tihanyi Limnológiai Intézetben
Július 16-án, pénteken, 9:00 és 16:00 óra között ingyenesen látogatható Nyílt napot tartanak az ELKH Balatoni Limnológiai Kutatóintézet (BLKI) tihanyi székhelyén. A Nyílt Nap a Limnológián című rendezvénnyel a kutatók célja, hogy bepillantást nyújtsanak a nagyközönség számára a Balaton élővilágába, valamint az édesvizek környezettani kutatására irányuló kiterjedt tevékenységükbe.
Vizet oszt a MÁV és a Volánbusz a nagyobb állomásokon
Fontos, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy folyadékkal induljon útnak. A balatoni állomásokon is osztanak vizet.
Fonyódi Zenei Napok 2021

2021. július 16-18. között rendezik meg Fonyódon a II. Zenei Napokat, a koncertek 19 órakor kezdődnek.

Ingyenes, nyílt napot tart Tihanyban a Limnológiai Kutatóintézet

Július 16-án nyílt napot tart az ország legnagyobb múltú biológiai kutatóintézete, a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet Tihanyban.

Ingyenes programokat kínál a tihanyi Balatoni Limnológiai Kutatóintézet

Július 16-án nyílt napot tart az ország legnagyobb múltú biológiai kutatóintézete, a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet Tihanyban.

Nyílt nap a Balaton élővilágáról
None
Ökörfogattal jártuk be a Krisna-völgy minden zegzugát
Ha nem is egy másik világba, de legalább egy másik országba csöppennénk Somogyvámos végén, amikor átlépjük a Krisna-völgy kapuját. Csend, és harmónia uralja a területet, amelyet az elmúlt 25 év alatt saját szemléletmódjukra formált a helyi hívő közösség, amelynek jelenléte tulajdonképpen megmentette a falut az elnéptelenedéstől. Az egyházi területen 130, a faluban pedig további 200 Krisna tudatú hívő él.
4 km-es torlódás az M7-esen munkavégzés miatt
A külső és a leálló sávot is lezárták az M7-es autópályán.
A Kékszalag előestéjén rendezik az E-vitorlázást hazai döntőjét Balatonfüreden
A virtuális versenyen a februárban indult Virtual Regatták legeredményesebb hazai játékosai mérik össze tudásukat
Klasszikus zenei programsorozat 2021 Balatonalmádi

Balatonalmádiban, a Szent Erzsébet ligetben július 18-ig klasszikus zenei koncertek várják a zene kedvelőit.

Szombaton jön a Fehér Szalag vitorlásverseny
Július 17-én szombaton rajtol el a Fehér Szalag vitorlásverseny Balatonfüredről. Az eredeti hagyományokhoz hűen a tó keleti medencéjét kerülik meg a hajósok.
Késsel támadt a hajóra a horgász, miután elszakították a damilját
Kicsinek bizonyult a Balaton egy pecás és egy hajós számára.
Idén is lesz "Győztesek vacsorája"

Az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj egyik támogatója, a Seiko és a rendező Magyar Vitorlás Szövetség - az elmúlt évekhez hasonlóan - az abszolút értékelésben első tíz helyen végző hajó, valamint minden hajóosztály első helyezettjének legénységét partnereikkel együtt vendégül látják.

Reklám