Vitorlázás

Összefognak a vitorlázók a sportágért
Nyílt levelet írtak a magyar vitorlázás meghatározó szereplői, amelyben az egészségügyi veszélyhelyzet miatt összefogásra szólítják fel a hazai vitorlás társadalmat.
A balatonboglári szabadstrandon 350 millióból térköves sétaút és futópálya épül

Balatonboglár egyik legnagyobb zöldfelülete a hat hektáros Platán park (szabadstrand) ahol a fejlesztés zajlik.

Indul a B- terv! Vírus és turizmus, mi várható a Balatonnál? #7 - Egymilliárdos vis maior keret
Egymilliárd forintos vis maior keretet hozott létre a Magyar Turisztikai Ügynökség a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások megsegítésére. Egyelőre forgalomélénkítő kampány helyett a károk minimalizálására, a felkészülésre fókuszálnak.
Kijárási korlátozás, a rendőrség válaszol.
Március 28-a óta kijárási korlátozás van és minden jel szerint ez egy darabig nem is fog megváltozni. Idő közben elkezdődött a vitorlás szezon így érdemes megvizsgálni, hogy miként hódolhatunk szenvedélyünknek a következő hetekben, hónapokban. Kérdéseimet megküldtem a rendőrségnek, ahonnan meg is kérkeztek a válaszok.
Reklám
Folytatódnak a strandfejlesztések a Balatonnál
Eredményt hirdetett a Magyar Turisztikai Ügynökség, így öt városban hat csúszda épül, illetve újul meg év végéig a Balaton mellett. Erről is beszélt Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség legújabb podcastjában.
Sarkvidéki kutatóhajóról készített fotóval nyert Horváth Eszter World Press díjat

A World Press Photo 2020 pályázatra 24 országból 4300 fotós 74 ezer képet küldött.

Mutasd mit játszol! - Ti hogyan kapcsolódtok ki a gyerekekkel otthon?
Nem könnyű egész nap lefoglalni a gyerekeket. Kirakós, társasjáték, esetleg valami egyedi, kreatív játékötleted van?
Ördög Nóra és családja a Balatonnál él, és kisboltot nyit
Kisboltot újítanak fel, bő egy hónapja Balatonakarattyán él a család.
Bakancslistás helyek a Balaton körül – Fehérkő vára, Kereki

A déli parttól mindössze 7 kilométerre fekszik Kereki községe. A somogyi falucska legnagyobb büszkesége a határában álló vár, amelynek restaurált maradványai a Leveles erdő északi részén pihenik a viharos múlt megpróbáltatásait. Fehérkő várát minden bizonnyal a 14. század elején építették egy 283 méteres dombtetőre. Károly Róbert, Anjou király utasítására alapították azzal a céllal, hogy egységesítse […]

Szín- és illatorgia a tavaszi, virágos Balatonfüreden

Északról a szelíd hegyek, délről a Balaton öleli át Balatonfüredet, amely a kikelet beköszöntével parádés ünnepi virágdíszt öltött.

Így könnyű megúszni a koronavírust

A szupergazdagok közül néhányan úgy próbálják elkerülni a megfertőződést, hogy egész szállodákat bérelnek ki, amelyek általában a kevésbé sűrűn lakott területeken találhatók. A Massachusetts államban lévő Blantyre Country Resort luxus-üdülőhotelben például lehetőség van arra, hogy akár egy egész birtokot kibéreljenek maguknak, napi 38 ezer dollárért. A Maine állambeli Cape Arundel Innben heti 19 500 dollárért

Továbbra is folyik a Balaton-átúszás szervezése

A BSI hírlevelében úgy készülnek, hogy a június végi esemény megrendezhető lesz. A Budapest Sportiroda aktuális hírlevelében jelezte, továbbra is folynak a június 27-re meghirdetett Balaton-átúszás szervezési munkálatai, hozzátéve, “nehéz bármit is mondani egy nyárra tervezett szabadidősporteseményről”. A 38. Balaton-átúszás előtt a szervező leszögezi, “még van két és fél hónap” addig, sok minden történhet. Ha […]

Te mit tennél, ha örökölnél egy 170 éves házat? Ők csodássá varázsolták!
Ez a csopaki ház remek példa arra, hogyan lehet megőrizni és ápolni a ránk maradt értékeket. Nézd meg belülről is!
Reklám
Időjárás a Balatonon – Április 17-19.

Csütörtökön még a délnyugati szelet kísérhetik élénk, erős lökések, majd pénteken egy hazánkat érintő hidegfront hatására északnyugatira fordul és ismét megélénkül a szél. A pár fokos, csekély lehűlés csak szombatra érkezik meg, ekkor 18-25 fokig emelkedik a hőmérséklet.A meleg periódus végét ezúttal a vasárnap hozza meg. Erős lesz az UV-sugárzás országszerte.

A Lagoon idei újdonsága a Sixty 5

A korábban megjelent 620-as és a Seventy 7-es közé ékelődő modell bár méretében kisebbik testvéréhez van közelebb, elnevezése egyértelműen azt sugallja, hogy inkább a zászlóshajó mellé pozicionálja a francia gyár. Ha pedig közelebbről megnézzük, külső és belső jegyei is egyértelművé teszik ezt. Ergonómia és kényelemKarcsú, remekül állja a szelet és a hullámokat. Precíz és könnyed.

Időjárás a Balatonon – Április 10-12. Copy

Nagypénteken egy hidegfront hatására feltámad az északi szél, melyet élénk, több helyen erős lökések kísérhetnek. Kissé megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadékra nem nagyon készülhetünk. Kora délután 17-24 fokos maximumokra van kilátás. Szombatra sokat gyengül az északias szél, és túlnyomóan napos időre készülhetünk. A Dunántúlon lehet kicsit gomolyfelhősebb az ég. A csúcshőmérséklet 18 és 23 fok között […]

A balatoni települések fenntartják a korlátozó intézkedéseket

A balatoni önkormányzatokat tömörítő szervezet szerint az önkormányzatok fenntarthatják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedések zömét.

2020-ban az ősz lehet a balatoni esküvők igazi szezonja
A szakemberek szerint az ősz lesz idén az esküvők igazi szezonja és a Balaton különösen alkalmas lesz e jelentős nap megünneplésére. Mutatjuk a szervezők, vendéglátók és esküvői ruhaszalonok működtetőinek jóslatait.
A fenyőliget között megbúvó vonyarcvashegyi Szent Mihály kápolna

A hét arkangyal egyike, Szent Mihály nevét viseli a Vonyarcvashegy fölé magasodó Szent-Mihály domb, illetve a tetején álló kápolna.

Indul a B- terv! Vírus és turizmus, mi várható a Balatonnál? #6 - Nagy István
A jelenlegi járványhelyzet segítheti a Balaton négy évszakossá válását. Nagy István optimistán tekint a jövőbe, bízik abban, hogy a törzsvendégek mellett egyre többen jönnek majd Badacsonyba az őszi-téli időszakban is.
Több balatoni település fenntartja a szigorúbb korlátozásokat

A balatoni önkormányzatokat tömörítő szervezet szerint az önkormányzatok fenntarthatják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedések zömét.

Igazi mesevilág a köveskáli álomotthon
Már a kertbe belépve is úgy érezhetjük, hogy elvarázsolt, titokzatos helyre érkeztünk és ez csoda tovább folytatódik a házban is.
Reklám
Környezetkímélőbbek lehetnek a hajók

Egyetértési nyilatkozatot írt alá az ABB és a Hydrogène de France: közösen fejlesztenek majd hidrogénhajtású óceánjáró hajókat. A hidrogénhajtás nem újdonság, az autózásban lassan elkezd terjedni, és több gyártó is ezt várja hosszabb távon befutónak a hagyományos belsőégésű motorok után, az elektromos hajtás helyett. Csakhogy egyetlen konténerszállító hajó több millió autó környezetszennyezését okozza. Globálisan az

Ördög Nóra és Nánási Pál Balatonakarattyára költöztek és kisboltot nyitnak: Videó
Nánási Pál és Ördög Nóra kisboltot nyitnak Balatonakarattyán.
Egy csendes fürdőváros bűnös titkai #4 - betörtek az adóhivatalba és diplomát is loptak Keszthelyen
Szélhámos a kastélyban! Hova tűnt a herceg télikabátja? Iski Szilvia, a keszthelyi Helikon Kastély történész-muzeológusa korabeli bűnügyi tudósítások segítségével vezet át bennünket a fürdőváros sötét oldalára!
Hogyan készül az utánpótlás a vészhelyzet alatt?
Hogyan készül az utánpótlás a vészhelyzet alatt?
Hogyan készül az utánpótlás a vészhelyzet alatt
A nagy utánpótlás nevelő klubok mindegyike alkalmazkodik a koronavírus miatti veszélyhelyzethez és jobb híján elektronikus úton folytatják a felkészülést a majdani versenyszezonra – aminek indulásáról egyelőre nem lehet tudni semmi közelebbit.
Napi pozitív gondolat #9 - Berkes Olivér
NEKED IS VAN RÁ KÉT PERCED. Napi pozitív gondolat című sorozatunkban megszólaltatunk egy-egy ismert előadót, zenészt, a Balaton szempontjából releváns személyiséget, aki szorosan kapcsolódik hozzá, aki a szerelmese a tónak. Érzések, hangulatok, egy kis energia a mai naphoz. Ma Berkes Olivért kérdeztük.
Partra vetett ifjúsági vitorlázók

Görög, indiai, román, portugál, spanyol, svájci, ausztrál, olasz tanítványok és három magyar edző. Avagy miként kerül egy magyar irányítású edzőközpont a Gran Canariára? És hogyan készül a vitorlázó karantén idején? Tóth Mátyás, a Sailing Academy Gran Canaria erőnléti edzője most nem személyesen, hanem különféle internetes csatornákon tartja a kapcsolatot tanítványaival. Elküldi nekik az edzésmunkát, ellenőrzi

Ősi gyökereket idéző hely: a Mágustanya Paloznakon
Az ősi gyökerek tisztelete, szándék az igaz értékek közvetítésére, kőkemény munka és rendíthetetlen hit - ezekből született meg a Mágustanya eszménye, majd indult el a megvalósulás útján. Csurgay Csaba és Csurgay-Varga Andrea olyan helyet hoztak létre, aminek minden zugát saját kezűleg formálták meg, és minden fűszálába maguk leheltek életet teljes szívvel. Ezt tükrözi is ez a varázslatos pihenőhely, ahol valami nagyon mély otthonérzésre lelhetünk.
Június végére már szervezik a közös balatoni csobbanást
None
Újra kölcsönözhetők a HeBi kerékpárok Hévízen

A járványügyi óvintézkedések szigorú betartása mellett Hévíz önkormányzata engedélyezte a HeBi kerékpárok bérlését az üdülővárosban.

Rendhagyó országimázs-film, benne a Balatonnal
A csodaszép videó hangsúlyozza, hogy vigyázzunk egymásra, és közösen sikerül majd megbirkózni a nehéz helyzettel. A Bagossy Brothers Company zenél a dalban.
Turul-szobor Fonyód

Fonyódon állították fel Magyarországon az első Turul-szobrot a rendszerváltás óta, melyet 2010. június 4-én avattak fel a vasútállomás melletti parkban.

Tájház Vörs

A vörsi Tájház a Kis-Balaton hagyományos halászati eszközeit, a táj népi építészetét, a lápból élő pákászok életmódját ismerteti meg.

Tűzoltó Múzeum Vörs

A vörsi Tűzoltó Múzeum az ország második legnagyobb gyűjteményével rendelkezik, amely 1983-ban nyílt a falu akkori Tűzoltó szertárában.

Szent Márton templom Vörs

Vörs legjelentősebb épített öröksége az 1720 körül felszentelt Szent Márton templom, melyet 100 évvel később bővítették, késő barokk stílusban átépítették.

Indul a B-terv! Vírus és turizmus, mi várható a Balatonnál? #5 Könnyid László
Az új koronavírus olyan károkat okozott a hazai turizmusban, amilyenre még soha nem volt példa. Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese szerint nekünk, magyaroknak is nagy szerep jut a szektor talpra állításában, mégpedig úgy, hogy a vírushelyzet után elsődlegesen belföldi utazási célpontokat választunk. A hazai idegenforgalom újraindításában a Balatonra fontos feladat hárul.
Megújul a földvári kikötő előtere

Tegnap kritikus hangvételű Facebook bejegyzések láttak napvilágot, amelyekben a felhasználók a balatonföldvári kikötő fenyőinek kivágását nehezményezték. A témával kapcsolatban a hirbalaton.hu kereste meg a település vezetőségét, akik némiképp eloszlatták az aggodalmakat. Az önkormányzat tájékoztatása szerint: “Eltávolítják a kikötő előterében balesetveszélyessé vált fenyőfákat. Balatonföldvár Város Önkormányzata ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy a kikötő előterénél található – […]

Folytatódnak a balatoni fejlesztések

A koronavírus-járvány ellenére a fejlesztések nem állnak le, hét nagy vitorláskikötőben e-hajók feltöltésére alkalmas berendezést telepítenek, Balatonfüreden exkluzív szálloda épül, Keszthelyen pedig ingyenes B+R parkolót alakítanak ki. A balatoni fejlesztések során Balatonfenyvesen megújul a hét kilométer hosszú bicikliút, korszerűsítik a közúti és a gyalogos közlekedést, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) strandok fejlesztésére juttatott 100 millió

Kompenzálja a veszprémi klub a kézilabda bérleteseket

Csík Zoltán, a Telekom Veszprém vezérigazgatója nemrég bejelentette, hogy a kézilabda klub mindent megtesz azért, hogy kompenzálhassa bérletes rajongóit. Erről a Sport TV Kézivezérlés Extra című műsorában beszélt. Veszprémben a játékosok fizetését illetően már megállapodásra jutottak, 25 százalékos csökkentéssel és az euró árfolyamának 330 forintban fixálásával. Csík Zoltán elmondta azt is, hogy más költséghatékonysági intézkedéseket […]

Hangulatos présház a szőlőhegyen
A nagyváros zaja elől a Balaton-felvidéki egykori présházban lelt menedékre a fiatal pár, akiknek szenvedélyük az értékmentés.
‘Trust is earned’, azaz a bizalmat ki kell érdemelni
‘Trust is earned’, azaz a bizalmat ki kell érdemelni
Beneteau Oceanis Yacht 54 – A nagy teljesítményű túrahajók új generációja

A Beneteau tavasszal két új típussal jelentkezik. Az Oceanis Yacht 54 és az Oceanis 40.1 a francia hajógyár legfrissebb modelljei a közelmúltban megújult termékpalettán. A sorozatgyártású túrahajók építése minden kategóriában két fő trendet követ: minél nagyobb helykínálat és minél egyszerűbb kezelhetőség. A Beneteau újdonságai mindkettőben élen járnak. Első cikkünkben az Oceanis 40.1-est mutattuk be, most

Füredi srác öltözteti a hazai sztárokat - ismerd meg a balatoni sztárdizájnert
Még csak jövőre érettségizik, de már saját cégét igazgatja a magyar sztárdizájner. Szurma András még a 18. életévét be sem töltötte, amikor Majkának logót tervezett. Azóta dolgozott már együtt többek között Vastag Tamással, Dér Henivel, Kollányi Zsuzsival. Névjegykártyáját a hírességek és a tehetségkutatók felfedezettjei kézről kézre adják, és A Dal fellépőitől is számos megbízást tudhat a zsebében.
Júniusban rendeznék meg a 38. Balaton-átúszást

Optimisták a szervezők a hagyományosan Révfülöpről induló és a balatonboglári Platán strandra érkező Balaton-átuszással kapcsolatosan.

Reklám