Vitorlázás

200 négyzetméteres új fogadóépületet kap a balatonfüredi Lóczy-barlang

A 270 milliós beruházást a Balaton-felvidéki Nemzeti Park bonyolítja, a tervek szerint a munkálatok 2021 tavaszára fejeződnek be.

Almádiban virtuális piactér nyílik
Egy online kereskedelmi tér kialakításának munkálatai zajlanak jelenleg Balatonalmádiban. A város területén szolgáltató őstermelők, kereskedők és vendéglátó cégek regisztrálhatnak a felületre, amely a járványhelyzet okozta gazdasági kiesést hivatott orvosolni valamelyest. A koronavírus helyzet országosan és helyben is több olyan intézkedést tett szükségessé, amely nem kedvez a helyi kis-és középvállalkozásoknak, kereskedő és szolgáltató cégeknek, mezőgazdasági termelőknek. […]
Home office és munkahiány: segítünk menedzselni - válaszol a szakember
Szenvedünk a home office nehézségeitől, a munka hiányától, az unalomtól. Sokaknak óriási megpróbáltatást jelent az otthonlét, de nem kell, hogy így legyen! Dr. Czégényi Margit pszichológussal beszélgettünk az időbeosztásról és arról, hogy mit kezdjünk a ránk zúduló információmennyiséggel korona idején.
Magyar csúcsversenyzők: Hogyan tovább az Olimpia halasztása után?
Magyar csúcsversenyzők: Hogyan tovább az Olimpia halasztása után?
Reklám
Jövő héttől Balatonfűzfőn is készül a magyar úszóválogatott – egyelőre Kapás és Kozma nélkül
Kozma Dominik világ- és ötszörös Európa-bajnoki bronzérmes úszó szombaton az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a Duna Arénában, a Laky Károly Uszodában, valamint Törökbálinton, Balatonfűzfőn és Győrben folytatódik a közös munka azok számára, akiknek mindkét koronavírus-tesztjük negatív lett. A sors furcsa fintora, hogy a nyilatkozó úszó második koronavírus tesztje azóta pozitív lett. A BVSC sportolója akkor […]
Kitört a járvány a Theodore Roosevelt repülőgép-hordozón, 5000 katona szolgál rajta

A Theodore Roosevelt anyahajó jelenleg Guam kikötőjében van, a kapitány szeretné partra tenni négyezer emberét és elszigetelni.

Áprilistól kötelező a szájmaszk Siófokon
Siófok az egyidejűleg többek által látogatott üzletekbe, vásárcsarnokba, szolgáltatókhoz, hivatalokba kizárólag szájmaszkban vagy azt helyettesítő textilben (sál, kendő) lehet majd belépni – tette közzé az intézkedést Lengyel Róbert polgármester., melynek célja, hogy a polgárok és az üzletekben dolgozók biztonságát növeljék azokkal szemben, akik kevéssé figyelnek oda másokra. A rendelet április 2-ától lép hatályba.
Elindult a viharjelzés a Balatonon
Április elsején elindul és október végéig üzemel a viharjelzőrendszer a Balatonon, a Velencei-, a Fertő- és a Tisza-tavon – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
27 milliárdból 5600 méteres kabinos libegőt építenek Tihany és Balatonfüred közé

A 20 db 12 személyes kabinnal 10 perc alatt lehet átjutni egyik településről a másikra 35 méter magasan.

Indul a balatoni viharjelzés

Ma indul és október végéig üzemel a viharjelzőrendszer a Balatonon és az ország további három nagy taván. A viharjelzéseket a Balaton körül harminchat stabil, a kiemelt strandokon még tizenöt mobil fényjelző és három tóközepi viharjelző továbbítja. A riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) adja ki a Siófoki Viharjelző Obszervatóriumban mért időjárási adatok alapján. A rendszert

Különleges, víz alatti felvételek a kristálytiszta Balatonról
Csodás víz alatti felvételt tett közzé közösségi oldalán a neves fotó, Török Brigi. A kikötőben tolongó halrajok és a gyönyörű, tiszta víz magával ragadó. Szemmel láthatóan él és virul a tó.
Magyar csúcsversenyzők: Hogyan tovább az olimpia halasztása után
Olimpia egy évre halasztva, csúcsforma így ugyancsak halasztva, kinek mikorra. Az élversenyzők, köztük a magyar menők is próbálják rendezni soraikat, átírni a felkészülési programjaikat, megszervezni a finanszírozást további egy évre. A koronavírus mindent felülírt, a versenyzők jobb híján szárazedzéseket végeznek, ki itt, ki ott, van, akinek külföldön ragadt a felszerelése. Van, aki lakatlan szigeten sem vitorlázhatott.
To Be Or Not To Be
Hemzsegnek a kérdések, és különböző fórumokon ömlenek a bölcsebbnél bölcsebb válaszok. Ezek jó része feltételezéseken és megalapozatlan véleményeken alapul. És arra az alaptalányra, hogy jogszabálykövető magatartást tanúsítva, nagy utat megtéve, a lakhelyelhagyási korlátozás alatt, mehetünk-e csapatostul hajót „kenegetni”, választ ugyan nem adnak.
Reklám
Varázslatos látvány a fagy elleni védekezés a balatoni gyümölcsösökben
Az élet utat tör magának. A Balatonnál ez most a csodálatos látványban mutatkozik meg: nézegesd képeinket arról, hogyan melegítik a kajszibaracfákat a gazdák Balatonvilágoson. Fáradhatatlanul dolgoznak, és példaértékűen jelzik, hogy ha a természet újraéled, nekünk is menni fog. Merítsünk erőt ebből!
Siófokon kötelező lesz a szájmaszk
2020. április 2-tól a város polgármestere elrendelte a kötelező szájmaszk viselését az üzletekben, hivatalokban és a szolgáltatóknál.
Szex a korona idején #2 - lelki és érzelmi hatások
Hogyan éljük meg partnerünk hiányát a korona alatt? Mit tegyünk, ha házaspárként a gyerekek miatt nem jut idő egymásra? Milyen hatással lehet az érzelmi- és lelkivilágunkra az összezártság vagy épp a távolság, az intimitás hiánya? Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológussal beszélgettünk. A kínzó helyzet enyhítésére és a sokunkban ott bujkáló szexuális feszültség feloldására kerestük a válaszokat.
Elindult a viharjelzés a hazai tavakon
Április elsején elindul a viharjelzőrendszer a magyarországi tavakon. A katasztrófavédelem a Balatonon, a Velencei-, a Fertő- és a Tisza-tavon működtet viharjelző állomásokat április elejétől október végéig - közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
Elindul a viharjelzés április 1-jén a Balatonon

2020. április 1-vel veszi kezdetét, immár 86. éve a balatoni viharjelzési szezon, amely a tavat - viharjelzési szempontból - három medencére tagolja.

Elindul a viharjelzés a Balatonon, a Velencei, a Tisza és a Fertő-tónál

A viharjelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat adja ki a Siófoki Viharjelző Obszervatórium szakmai felügyelete mellett, amely 2020. április 1-jén indul.

Így búcsúztatták az utolsó nemzetközi járatot

Ahogy oly sok más iparágban, a légiközlekedésben sem vidám a hangulat mostanság a koronavírus hatására bevezetett korlátozások és visszaesés miatt. A Virgin Australia munkatársai mégis feldobták a Brisbane-ből Auckland-ba induló gép kigurulását. Hétfő reggel Ausztráliában is felfüggesztették a légiközlekedést, de a VA153 BNE-AKL még teljesen legálisan indulhatott útjára vasárnap. Viszont akkor már lehetett tudni, hogy

Somogyország kincse, a balatonföldvári Kvassay sétány

2014-ben vették fel a Somogy Megyei Értéktárba a Kvassay sétányt, Balatonföldvár korzóját, melynek egyik oldalát a Balaton, másikat villasor szegélyezi.

Napi pozitív gondolat#1 - Paksi Endre (Ossian)
NEKED IS VAN RÁ KÉT PERCED. Napi pozitív gondolat című sorozatunkban megszólaltatunk egy-egy ismert előadót, zenészt, a Balaton szempontjából releváns személyiséget, aki szorosan kapcsolódik hozzá, aki a szerelmese a tónak. Érzések, hangulatok, egy kis energia a mai naphoz. Az első részben az Ossian énekesét, Paksi Endrét kérdeztük.
Reklám
Talán már júniusban mehetnek a vitorlásversenyek
A koronavírus az egész világot felforgatta, így a vitorlás élet is pihenőpályára kényszerült. Az 52. Kékszalag sorsáról egyelőre még nem született döntés. A Magyar Vitorlás Szövetség elnöke orvosi hivatásából kifolyólag több oldalról is frontvonalba került a járvánnyal szemben. A hunsail.hu Kollár Lajost kérdezte a kialakult helyzetről és a lehetséges forgatókönyvekről. Látva a vírus lefolyását, azt […]
Elmaradó versenyek, halasztott hajós események

Nincs olyan rendezvény a világon, amit ne érintene a kialakult járvány. Van, amit már lemondtak, van, amit csak elhalasztanak, de mindenképpen komoly gazdasági károkat okoz mindenkinek. A rendezőknek, a kiállítóknak és a helyszíneknek is. Ahogyan a hajózásban természetes és hétköznapokban is elsődleges szempont a biztonság és az emberélet, ez a rendezvényeken sem lehet máshogy. Lássuk

Megjelentek az első füsti fecskék a Kis-Balatonnál
Hószállingózásba érkeztek haza a tavaszt hozó füsti fecskék a Kis-Balatonhoz – írja a Balaton-felvidéki Nemzeti Park. Az első, korai példányok még nem az itteni, illetve a környékbeli fészkelők, sokkal inkább a népes, vonuló csapatok előhírnökei. A füsti fecskék repülő rovarokkal táplálkoznak, ezért a télies időjárás a táplálékbázis átmeneti csökkenése miatt is rendkívül kedvezőtlen számukra. Markáns […]
Megvan az olimpia új időpontja

Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart 2021-ben a tokiói olimpia – erről állapodott meg egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Tokió városa és a japán kormány. A döntés a magyar vitorlázók számára kedvező. Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára elmondta, hogy a magyar vitorlázók számára kedvező döntés született, mivel így az olimpiai vitorlásversenyekre ugyanabban

Megérkezett New Yorkba a világ legnagyobb korházhajója

A 70 ezer tonnás hajón 1000 ágy van, és 12 műtővel rendelkezik, ezekkel igyekszik majd tehermentesíteni a New York-i egészségügyi ellátást.

Balatonfüred szobrai is maszkot öltöttek
A balatonfüredi kikötő jelképes szobrai, A Halász és a Révész is szájmaszkban hirdeti mostani üzenetét: Maradj otthon!
176 ezer tulipán keresi a gazdáját – te küldesz a nagyinak?
Sokféle programmal együtt elmarad a Kőröshegyi Levendulás népszerű piknikje, a hagyományos nárcisz- és tulipánszüret. A turizmusra építő látványkertészet vezetője szerint a földbe ültetett közel 176 ezer tulipán sorsa megpecsételődött. Mivel most nem lesz szüret, a gyönyörű virágok sürgősen keresik gazdájukat, különben szomorú véget érnek. Te küldenél húsvétra a nagyinak?
A Magyar Vitorlás Szövetség állásfoglalása az Olimpia új dátuma kapcsán
Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd 2021-ben a tokiói olimpia - erről állapodott meg egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), Tokió városa és a japán kormány. A döntés a magyar vitorlázók számára kedvező.
Példa nélkül

A válság idejére válasszon magánrepülőt

Most, hogy a koronavírus-járvány miatt a menetrend szerinti repülőjáratok száma jelentősen megcsappant, felértékelődtek a magánrepülőgépek által nyújtott szolgáltatások. Boeing BBJ MAX 7A Boeing Business Jets Max 7, még a szupergazdagoknak is egyfajta álom. A 2019-ben érkezett legújabb modell az eredeti gazdaságosabb és környezetbarátabb változata. A szállítás 2019 elején kezdődött, és eddig 20 megrendelés érkezett az

Vörösen izzó aranyhíddal búcsúzott a lenyugvó nap Fonyódtól

A káprázatos panorámával és lenyűgöző természeti és épített örökséggel bíró fonyódi Szaplonczay sétány szépségét csak tovább emeli a napnyugta színorgiája.

Egy évvel később lesz a Tokiói olimpia - a Magyar Vitorlás Szövetség állásfoglalása
Egy évvel később lesz a Tokiói olimpia - a Magyar Vitorlás Szövetség állásfoglalása
Indul a B-terv! Vírus és turizmus, mi várható a Balatonnál? #4. - Bezerics Dani
Bezerics Dani, a balatoni Paletta bisztók tulajdonosaként és borászként, a Balaton szerelmeseként beszélt arról, hogyan látja a tó jövőjét. Pozitívan fogja fel mindazt, amit ki lehet hozni a jelenlegi helyzetből, mind pedig a balatoni turizmust vírus után. Szerinte most jöhet el az igazi négyévszakos Balaton.
Vitorlázás a kijárási korlátozás alatt
Lehet vitorlázni a kijárási korlátozás ideje alatt? Vízre tehetjük a hajókat? Vonulhatunk önkéntes karanténba a hajónkon?
Elhalasztották az Ultrabalatont, Közép-Európa leghosszabb futóversenyét

A 220 kilométeres idei versenyre a tavaly ősszel megnyitott nevezési időszakban mindössze 6 perc alatt beteltek a helyek.

Készíts házilag arcpakolást, a bőröd imádni fogja
Nem lehetünk annyit a szabadban, amennyit szeretnénk, pedig szépen süt a nap, ébred a természet, itt a tavasz. Most azonban mindennél fontosabb az egészségünk. A bőrünk egészségére viszont a négy fal között is érdemes figyelnünk. Otthon is elkészítheted magadnak azokat a kencéket, amelyekkel tehetsz a szebb arcbőrért.
Mi legyen a lefoglalt nyaralásokkal?

A Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület arra buzdít mindenkit, hogy aki térségünkben foglalta le szállását, hogy ne mondja le azt, hanem módosítsa az utazás időpontját. Az egyesület #Nemonddleaszállásod kampány így szól: „A befizetett előleget nem veszti el senki, a lemondás helyett kérd meg a szálláshelyet, hogy biztosítsa neked, hogy a veszélyhelyzet után utazhass és később egyeztettek

Szájmaszkban a füredi szobrok
Balatonfüred ikonikus szobrai, a Halász és a Révész emlékezteti a lakosságot és az arra járókat, hogy milyen fontos is ebben a helyzetben, hogy a koronavírus terjedését megállítsuk, de legalábbis lelassítsuk azzal, hogy otthon maradunk, amennyire ez lehetséges . A figyelemfelkeltő akció célja, hogy tudatosítsa: legyünk fegyelmezettek és mindannyiunk érdekében csak nagy szükség esetén hagyjuk el […]
Törölték a Bol d’Or Mirabaud genfi tavi tókerülő vitorlásversenyt

A Kékszalag után a második legnagyobb tókerülő vitorlásversenyt még soha nem törölték az 1939-es alapítása óta.

Meglepő vendégek a Lukács fürdőben

Egy kacsacsalád úgy döntött, kihasználja, hogy a koronavírus-járvány miatt a fürdő bezárta a kapuit. A koronavírus-járvány miatt március 15-én minden budapesti fürdő határozatlan időre bezárta, így a Lukács Gyógyfürdő és Uszoda is. A medencékből azonban nem engedték le a vizet, egy kacsacsalád pedig úgy döntött, úszik egyet.

Heti programajánlónk – 14.hét
Továbbra is online programokkal szeretnénk segíteni az otthon töltött időtök változatosabbá tételét. A Balaton.hu ajánlja:Március 22.-Április 5.(vasárnap-vasárnap) – Maradj Otthon! fesztivál Március 30.(hétfő)Online Gerincjóga Hétfőn & Szerdán HOME Office – rendszerszemlélet életünkben és munkánkban, előadásEgyensúly, 40napos meditációk Navnihallal Március 31.(kedd)Nyugalom, Karanténfesztivál Április 1.(szerda)Zoom Out – Berkes-Bognár Niki, online beszélgetésKaranténkurzus Április 2.(csütörtök)Cirkusz+, élő közvetítés Április 3.(péntek)Virtuális […]
"Tekintsük ajándéknak a mostani kihívásokat" - Mihályi Jeromos perjel gondolatai
Bármiben hiszünk is, mindenki számára elgondolkodtató üzenetet fogalmazott meg a kilakult veszélyhelyzettel kapcsolatban a Tihanyi Apátság perjele, Mihályi Jeromos, aki derűs nyugalommal mondta el gondolatait.
WOW történetek - Vörös Kiara
Még kicsi voltam, 6-7 éves lehettem, amikor Győri Attila, a nagypapám, a Fonyódi Vitorlás Egyesület elnökeként táborokat tartott a Balatonon: nem volt kérdés, mennünk kellett, természetesen nagy izgalommal! Ö aktívan jelen van/volt a vitorlázásban, ő irányított a vitorlázás felé, és tanított meg sok mindenre. Ezért nagyon hálás vagyok neki, mert ha ő nem lett volna, talán sosem tartanék ott, ahol most.
Kinti sportolás: mit és hogyan szabad?
A pénteki kormányrendelet világosan meghatározza, milyen körülmények között engedélyezett a kinti szabadidős sportolás – és így már azt is tudjuk, mit nem kell szégyellni.
Reklám