Vitorlázás

Déli parti halfogás rekord Balatonbogláron

Nagyszerű fogásról adott hírt a héten a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. saját Facebook-oldalán. “Varga Márió Horgásztársunk Balatonbogláron vallatja aMagyar Tengert és ma hajnalban egy csodálatos halat fogott.Ez a hibátlan balatoni töves 25,2 kg-ot nyomott mérlegeléskor, amely idén eddig a déli part legnagyobb regisztrált fogása, Balaton szerte pedig a második! Gratulálunk!” – írják oldalukon.

550 tengerész lett koronavírusos a Theodore Roosevelt repülőgép-hordozón

A legénység 3696 tagját már partra tették.

Új látogatóközpont épül a balatonfüredi Lóczy-barlangnál

Új látogatóközpont épül a balatonfüredi Lóczy-barlangnál, bővül a Hegyestű geológiai bemutatóhely és a Salföldi-major fogadóépülete, a mintegy 400 millió forintos uniós fejlesztés várhatóan jövő év februárjára készül el – tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója. Puskás Zoltán közölte, hogy az április közepén induló beruházás részeként a balatonfüredi látogatóközpontban interaktív beltéri és szabadtéri kiállítás és […]

Fazekas Nándor bejelentette visszavonulását

Bejelentette visszavonulását Fazekas Nándor, 237-szeres válogatott kézilabdakapus. “Már régebb óta gondolkodtam a dolgon, végül januárban hoztam meg a döntést, hogy inkább átadom a helyem a fiataloknak” – nyilatkozta szerdán az M1 aktuális csatornának a 43 éves hálóőr, aki három héttel ezelőtt térdműtéten esett át.Fazekas Nándor legnagyobb sikereit Veszprémben érte el: tízszer nyert bajnoki címet, nyolcszor […]

Reklám
Verseltek a bajnokok
Érdi Mária, Kapás Boglárka és Szilágyi Áron is aktív volt a költészet napján
Sok hajó ragadt a Karib-térségben

Azok, akik a koronavírus kitörésekor a Karib-térségben hajóztak az ideális időjárási viszonyokra várnak, hogy visszainduljanak Európába. Most azonban úgy tűnik, hogy egyelőre a térségen belül sem közlekedhetnek. Ez elsőre nem tűnik akkora gondnak, de az ellátási nehézségek, a gyorsan növekvő árak csak az egyik bosszantó tényező. Nagyobb probléma, hogy hamarosan közeledik a hurrikánszezon, és a

Ingyenes hangoskönyvek és komolyzene a Magyar Rádió archívumából
Több száz hangoskönyv és komolyzenei mű online szabadon elérhető az MTVA Archívumában. A választékban kötelező és ajánlott olvasmányok, rádiójátékok, mesék, komolyzenei művek is megtalálhatók, melyekből mindenki választhat érdeklődésének ízlésének megfelelően.
Most bezárkózik, de készül a járvány utáni szezonra a Balaton
Különleges helyzetben vannak a Balaton környékén élők, hiszen míg máskor kifejezetten örülnek az ide érkező nyaralóknak, most azt kérik, ne jöjjön a tóhoz senki. Egyszerre kell küzdeniük a Balatont kedvelők távolmaradáséért, és a járvány utáni szezonra érkezőkért.
Így fertőtlenítsd az autódat a járvány idején
Az autók takarításával kapcsolatban érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat, mert a vírus többféle felületen is fertőzőképes marad.
Női karórák nyárra: elegáns vagy sportos?
Hirdetés - A nők abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy egy egyszerű, hétköznapi ruhaszettet is sokféle kiegészítővel fel tudnak dobni.
WOW blog - Gordon Evelyn
Gordon Evelyn (1909-1993) volt az első női kormányos, aki kétszer is megnyerte a Kékszalag versenyt, 1940-ben és 1942-ben. Azóta sem nyert nő a Kékszalagon, ami a női kormányosok részvételi arányát tekintve nem is csoda. Gordon Evelyn a Tramontana nevű hajóval nyert, ami 1926 és 1945 között állt a család tulajdonában.
A legjobb hazai karanténslágerek egy csokorban
Rúzsa Magdi, Burai Krisztián, Beatrice, Deniz - csak néhány név a karanténslágerek előadói közül. Napjainkban a hazai zenei szcéna is nehéz helyzetben van, azonban igyekeznek pozitívak maradni, buzdítani az otthonmaradásra és az idő hasznos eltöltésére - vagy épp csak egy kis energiát adnak a dalaikkal. Szubjektív gyűjtés a legjobbakból. Hallgass magyar zenét!
Tóparti színezők a tavaszi szünetre #6
A veszélyhelyzet idején zajló oktatási rendszerben április 9-14-ig nem kell otthon sem tanulni, hiszen tavaszi szünet lesz. A likebalaton.hu már hétfőtől minden reggel egy-egy szuper színezővel segít eltölteni a gyerekeknek az otthonlétet. Csak kattints a képre, nyomtasd ki, és indulhat a színezés. Holnap is lesz! :)
Reklám
Y7 – Egyszerűen modern és sportosan szép

Egyszerű, mégsem spártai, gyors és tágas, sportos, de könnyen kezelhető – ilyen a Michael Schmidt munkáját dicsérő új Y7, amely tele van izgalmas részletekkel. Ez egy egészen különleges vitorlás, amely a motoros jachtok híveinek is felkelti a figyelmét. Gondolhatnánk, hogy a megoldás egyszerű. Csak építeni kell egy nagy, tágas és kényelmes vitorlást. Azonban Schmidt ennél

További korlátozások az ünnepekre a Balatonnál

További korlátozásokat vezetnek be a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében az önkormányzatok országszerte, így a Balaton-parti városokban is. A Velencei-tó és a Dunakanyar települései is azt kérik, hogy a húsvéti hosszú hétvégén mindenki maradjon otthon. Balatonfüreden csütörtök délben, Visegrádon péntek reggel lépnek életbe új rendelkezések. Balatonfüreden csütörtök déltől vezetnek be korlátozásokat  – tájékoztatta Bóka István polgármester az MTI-t. Lezárják […]

Balaton, tavasz, gyönyörű fotók - mert egyszer vége lesz az otthonlétnek :)
Böröczky Bulcsú magányos drónfotósként most is az otthonunkba hozza a tavaszi, ébredező Balaton csodás látványát.
„Idén még csobbanhatunk a Balatonban” – óvatosan optimista a János Kórház főigazgatója
A nagyon precíz kontaktkutatás és az időben meghozott járványügyi korlátozások megtették a hatásukat, sikerült ellaposítani a járványgörbét. Egyebek mellett erről beszélt a csalad.hu-nak az Észak-közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő főigazgatója. Dr. Takács Péter arra számít, hogy a tetőzés május elején várható, utána lassan véget ér a koronavírus járvány.
Megdöbbentő fotók az M7 autópálya mai forgalmáról
Egy hete tömegével korzóztak az emberek a Balaton-parti sétányokon, most azonban a lehető legtöbb parkos helyet lezárták az önkormányzatok a tó körül is. A likebalaton.hu utánajárt, vajon valóban megindultak a nagyvárosokból a Balatonhoz a húsvéti ünnepre az emberek, vagy inkább otthon maradtak.
50 katona lett koronavírusos a Charles De Gaulle franica repülőgép-hordozón

A Charles De Gaulle hadihajón az 1760 tagú legénységben (nők és férfiak) mintegy húsz orvos is szolgálatot teljesít.

#maradjotthon és szórakozz, tanulj ONLINE! - 3. rész
Folyamatosan gyűjtjük az online koncertek, színházi előadások, múzeumi tárlatvezetések... linkjeit. Nézz vissza időnként, hiszen szinte naponta születnek újabb és újabb produkciók a virtuális világban. 3 rész.
Az időjárás nem kíméli a hajósokat

Megjelent a 2020-as előrejelzés az Atlanti-óceáni hurrikánszezonra. Dan Kottlowski, az AccuWeather szakértője 14-18 jelentősebb viharra számít a június 1.–november 30. közötti időszakban. Ezek közül 7-9-ből lehet hurrikán, amiből 2-4 kifejezetten erős lesz. Az előrejelzés szerint folytatódik az a tendencia, ami a trópusi aktivitás erősödését mutatja az elmúlt négy évben. A bázisként használt 1969-től számítva 2019

Kémmühöld felvételeket készített a CIA a Balatonról

A felvételek az Egyesült Államok Központi Hírszerző Ügynöksége (CIA) számára készültek, és a titkosítás 1995-ös feloldásáig nem is tudott a világ a létezésükről.

Reklám
Ezért veszélyes, ha elárasztják a járvány idején a kirándulók a Balatont
Speciális helyzetben van a balatoni régió a koronavírus-járvány miatt, mivel az állandó lakosok életkora magasabb az átlagnál. Ezért is volt szükség az üdülőövezet polgármestereinek határozott és gyors intézkedéseire - mondta a térség önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség elnöke pénteken az MTI-nek.
Kiderült, meddig marad életben a koronavírus a szájmaszkokon
Akár egy hétig is fertőzőképes maradhat az új koronavírus az orvosi maszkokon.
Siófok drasztikus korlátozásokat vezetett be a turisták nagy száma miatt

Dr. Lengyel Róbert Siófok polgármestere komoly korlátozásokat jelentette be mai napon, amelyek április 13-án 24 óráig vannak érvényben.

Húsvétkor jön a karantén-kincsvadászat!
Könnyű egy kertes házból kiírni a közösségi hálóra, hogy „maradjatok otthon!” De betartani két-három gyerekkel, a 45 négyzetméteres panelben, ez azért jóval nehezebb dolog. Azt tapasztalható, hogy egyre több szülő és gyermek viseli rosszul a karantén okozta konfliktusokat — nyilatkozta Éskovács Péter, a Füred Kapitány megteremtője.
A Balaton ütőere a Zala-folyó és torkolata

A 126 kilométer hosszúságú folyó a Kis-Balatonon keresztül a Keszthelyi-öbölnél éri el a Balatont.

Mutatjuk, mit zártak le húsvétra a balatoni települések
Napsütés, huszonegynéhány fok, gyönyörű idő ígérkezik húsvétra idén, éppen ezért szigorú intézkedésekre készülnek a Balaton-parti települések. A cél, hogy a kijárási korlátozás az ünnep idején is tartsák be az emberek, és ne legyen az elmúlt hétvégéhez hasonló tömeges korzózás a parton.
Maradna a régi a Balaton jogi partvonala
None
#maradjotthon húsvétkor is, mutatjuk az online ünnepi programokat
2020 húsvétjára az online térből ajánlunk programokat, hiszen a kulturális és szórakoztató élet nem áll meg, érdemes böngészni a kínálatunkat, hiszen elhozzuk nektek a legjobb időtöltést kínáló ünnepi, online közvetítéseket.
Elmarad a balatoni évadnyitó

A Magyar Vitorlás Szövetség a versenyrendszert vizsgáló munkacsoport javaslatára, Balatonfüred várossal való egyeztetést követően úgy döntött: a május 16-ára tervezett Balatoni Évadnyitó verseny és a hagyományos vitorlabontó ünnepség elmarad. A munkacsoport további javaslatokat is kidolgozott a versenyszezon hátralévő időszakára vonatkozóan. Ezek szerint az idei versenynaptárt nem szükséges újratervezni, a hatósági korlátozások feloldását követően a megmérettetések

Tóparti színezők a tavaszi szünetre #5
A veszélyhelyzet idején zajló oktatási rendszerben április 9-14-ig nem kell otthon sem tanulni, hiszen tavaszi szünet lesz. A likebalaton.hu már hétfőtől minden reggel egy-egy szuper színezővel segít eltölteni a gyerekeknek az otthonlétet. Csak kattints a képre, nyomtasd ki, és indulhat a színezés. Holnap is lesz! :)
Bakancslistás helyek a Balaton körül – Tihany rejtett kincsei (2. rész)

Múlt heti cikkünkben Tihany kevésbé nyilvánvaló értékeit vettük górcső alá. Vizsgálódásunk során azonban annyi kisebb érdekességbe botlottunk, hogy kénytelenek voltunk két részre osztani írásunkat. A Balaton híres félszigetén megbúvó kuriózumok ismertetését folytatjuk. Gejzírkúp A Belső-tótól olyan tíz percnyi sétával érhető el a tőle délre fekvő Aranyház gejzírkúp, amely vulkanikus működés hatására szakadhatott elő a felszínre. […]

Gyerekeknek indított színező sorozatot a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata

„Ceruzákat, ecseteket kézbe! Indulhat az alkotás!” Ezekkel a mondatokkal hívja játékra a gyerekeket a VMSZ. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata nemcsak a gyerekekre, hanem a szülőkre is gondolt akkor, amikor közösségi oldalán elindította a „VMSZ Színező Sorozatot”. A színező sorozat – melynek első része tegnap jelent meg – vidám, kreatív alkotásra hívja a gyerekeket. Míg a […]

Tíz trükk, hogy jól sikerüljenek a húsvéti fotók
A jelenlegi helyzetben nem kérhetünk fel egy profi fotóst, hogy akár egy szép műteremben, vagy egy csodás parkban készítse el a család húsvéti fotóit. De akár otthoni fényképezőgéppel vagy telefonnal is tudunk szép képeket készíteni, ha odafigyelünk pár aranyszabályra. Profi fotóst kérdeztünk, hogy mik a legfontosabb trükkök a jó fotók elkészítésénél.
Elmarad a Balatoni Évadnyitás
Elmarad a Balatoni Évadnyitás
Elmarad a Balatoni Évadnyitás
A koronavírus teljesen átírta a vitorlássport életét, a szezon első fele szinte biztosan elveszik. A Magyar Vitorlás Szövetség a versenyrendszert vizsgáló munkacsoport javaslatára, Balatonfüred várossal történt egyeztetést követően úgy döntött: a 2020. május 16-ára tervezett Balatoni Évadnyitó verseny és a hagyományos Vitorlabontó Ünnepség elmarad.
Hogyan tovább?
Tudja valaki? Szerintem maga a „Vén Kaporszakállú” sem volna képes megmondani odafentről. Jó pár hajó már ringatózik, de minek, hiszen gyakorlatilag – rövid kőröktől eltekintve – értelmetlen kifutni. Kirándulni, máshol kikötni, uram bocsáss éjszakázni szinte lehetetlen. A RHEA még parton pihen. Ki tudja, hogy meddig alussza még téli álmát.
Távoktatás földkerülés közben

Mivel a koronavírus-járvány világszerte arra kényszerítette az iskolákat, hogy térjenek át a távoktatásra, most alkalom nyílik kipróbálni, hogyan működik a tanulás ebben a formában. Természetesen nem otthon a négy fal között, hanem valahol a nagyvilágban, egy családi földkerülés keretében. A magántanulás már eddig is elérhető volt, de sokan leginkább kényszerűségből választották ezt. Pedig kilépve a

Napi pozitív gondolat #7 - Schoblocher Barbi (Blahalouisiana)
NEKED IS VAN RÁ KÉT PERCED. Napi pozitív gondolat című sorozatunkban megszólaltatunk egy-egy ismert előadót, zenészt, a Balaton szempontjából releváns személyiséget, aki szorosan kapcsolódik hozzá, aki a szerelmese a tónak. Érzések, hangulatok, egy kis energia a mai naphoz. Ma a Blahalouisiana énekesnőjét, Schoblocher Barbit kérdeztük.
További szigorítások Hévízen a koronavírus-járvány miatt

Hévíz megvár! - szól a fürdőváros szlogenje, és a városvezetés azt kéri, hogy aki kirándulás, városnézés céljából érkezne Hévízre, az most ezt ne tegye.

Hatalmas fogás: huszonöt kilós pontyot fogtak Bogláron
Varga Márió kedden egy 25,2 kilós pikkelyes pontyot fogott a Balatonon. A 40 éves férfi a mólónál bojlizott, s fotó és videó is megörökítette a nem mindennapos kalandot.
Lezárják a városi strandokat és a parkolókat Balatonföldváron

A kialakult járványügyi helyzet miatt Balatonföldvár lezárja a Keleti és a Nyugati strandot, valamint a parkolóhelyeket 2020. április 9-től.

Keszthely kordonnal zárja le a Balaton partját

Keszthelyen lezárják a Balaton-partot, a városvezetés a helyi lakosokat és a turistákat is arra kéri, hogy maradjanak otthon.

Keszthely kordonnal zárja le a Balaton partját

Keszthelyen lezárják a Balaton-partot, a városvezetés a helyi lakosokat és a turistákat is arra kéri, hogy maradjanak otthon.

#maradjotthon és szórakozz, tanulj ONLINE! - 2. rész
Folyamatosan gyűjtjük az online koncertek, színházi előadások, múzeumi tárlatvezetések linkjeit. Nézz vissza időnként, hiszen szinte naponta születnek újabb és újabb produkciók a virtuális világban. 2. rész.
Reklám