Vitorlázás

Gyógyvíz és termálvíz: hogyan hatnak a szervezetünkre?
Hazánkban a fürdőkultúra igen nagy múltra tekint vissza, és nincs ez másként napjainkban sem: aki teheti, szívesen utazik pihenni, felfrissülni, gyógyulni a gyógyvizek mellé.
Ismét lehet 30 fok a hétvégén

Pénteken szinte zavartalan napsütés várható. Csapadék nem lesz, de hajnalban foltokban pára, köd előfordulhat. Hajnalban 8-14 fokot mérhetünk. Délutánra 23-28 fokig emelkedik a hőmérséklet. Szombaton folytatódik a napos, száraz időjárás. Legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik meg a délutáni napsütést. A csúcshőmérséklet 26 és 30 fok között alakulhat. Vasárnap is kitart a késő nyárias meleg, 25 és 30 fok között alakulhatnak […]

Közönségtalálkozókkal indul a Filmpiknik

A Veszprém-Balaton Filmpikniken szeptember 3-5. között nem csak, hogy ingyen nézhetnek majd több, mint negyven filmet, de közel 50 alkotóval is találkozhat majd a nagyérdemű – számolt be a balatonfured.hu. A balatonfüredi közönségtalálkozók: Szeptember 3-án, csütörtökön 17.45-kor a Balaton moziban Tasnádi István Egy másik életben című alkotása fut, mely az idén megkapta a Legjobb Tévéfilmes Forgatókönyvnek járó Magyar […]

Újraindul a hajógyártás Splitben

Augusztus elején megkezdődött egy újabb hadihajó építése a spliti félsziget északi részén, Brodosplit hajógyárban. A horvát haditengerészet öt éve öt hajót rendelt, de eddig csak egy készült el. Az elsősorban partvédelmi feladatok ellátására alkalmas második vízi jármű 2021 végére lehet kész. A 2018 őszén felavatott OB–31 Omiš névre keresztelt, 43,25 méter hosszú járőrhajó a spliti

Reklám
Horgászati korlátozást rendeltek el a Kis-Balaton egy részén
2020. szeptember 9-én egy katasztrófavédelmi gyakorlat miatt rendeltek el horgászati tilalmat. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a korlátozás egyetlen napig tart.
Laser Radiál – a görögök helyett a lengyelek rendeznek Eb-t
Laser Radiál – a görögök helyett a lengyelek rendeznek Eb-t
Hétvégén jön a 25. Balaton Boat Show
75 kiállító, 80 vízen és vízparton bemutatott hajó, több mint 10 premier
Véget ért a WOW Pillanatok fotójáték - Díjátadó és beszélgetések a Balaton Boat Show-n!
Július 8. és augusztus 31. között zajlott a Women On Water Hungary által meghirdetett WOW Pillanatok fotójáték, melynek célja az volt, hogy minél több egyéni élmény és fotó útján is megmutathassák a nők a hajózásban betöltött szerepüket, ezáltal is népszerűsítve a hajózást, vitorlázást a nők körében! A játék lezárásaként szeptember 5-én a Kenese Marina Portban, a Balaton Boat Show szombati napján 14 órától kerül sor egy kerekasztal beszélgetésekkel színesített díjátadóra. A nyertesek díjait Jakabos Zsuzsanna úszó olimpikon adja át.
MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG 2020. ÉVI TISZTÚJÍTÓ KÖZGYŰLÉS
Szövetségünk elnökségének döntése értelmében a Magyar Vitorlás Szövetség 2020. évi Tisztújító közgyűlésének időpontja: 2020.09.17. (csütörtök) 17:00 óra helyszíne: Rendszertudományi Innovációs Központ Zrt. 8230 Balatonfüred, Fürdő u. 17/B. 2020.09.17. 17.00 óra melyre ezúton tisztelettel meghívom.
Vitorlázás – a görögök helyett a lengyelek rendeznek Eb-t
Új helyszínen rendezik meg a laser radialosok Európa-bajnokságát. A Görögországba tervezett kontinensbajnokságot végül Lengyelországban rendezik meg október 9. és 16. között. Az Eb-n induló Érdi Mária szép emlékekkel tér vissza Lengyelországba.
Luminosity – 108 méteres szuperjacht

Ahhoz, hogy a Luminosity belsőépítészetét meg tudjuk ítélni, az első fontos támpont annak ismerete, hogy ez a szuperjacht valójában egy úszó villának épült. Célja az volt, hogy a tulajdonos a fedélzeten tölthesse mindennapjait. A Benetti belsőépítészei ezért semmilyen kompromisszumot nem kötöttek a „toszkán üvegpalota” megalkotásakor. Hatalmas terek és természetes fény szövi át a teljes hajót.

Októberben Ultrabalaton! Vajon milyen lesz a futóvilág?
Idén még előttünk az Ultrabalaton! Más lelkiállapotban, sok várakozást és sok felkészülést követően lehet nekivágni a futóvilág egyik nagy hazai kihívásának.
A szárazföldön is fejlesztettek a balatoni vízimentők - Ilyenek az új autók
Korszerűbb, biztonságosabb, komfortosabb járművekre cserélte kiöregedett szárazföldi autóflottáját a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
Reklám
Figyelj, ha indulsz! Új menetrend szerint járnak a hajók és a kompok
Szeptember 27-ig még sűrűn, de már nem a nyári menetrend szerint közlekednek a hajók a Balatonon. Érdemes tájékozódni indulás előtt!
Rengeteg kalóriát égethetünk el a vízi sportokkal
Megdöbbentően sok kalóriát égethetünk el a vízi sportokkal, melyek közül még most, a nyár végén is sokat kipróbálhatunk/gyakorolhatunk a Balatonnál. Ezeket mutatjuk most be.
Gyermekmentési pont létesül Balatonlellén

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány a Masterplast Nyrt. támogatásával egy gyermekmentési pontot hoz létre Balatonlellén, amelynek alapkövét hétfőn már le is rakták. Az alapítvány a balatoni településen már 13 éve jelen van és több, mint négyezer gyermeknek voltak segítségére eddig. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója közölte: a mentőszolgálat évente 1,2 millió betegnek, köztük 45 […]

Szeptemberben már csak négy vonalon járnak a kompok

A balatoni kompok is az utóidény menetrendje szerint közlekednek mostantól. Augusztus 31-től utóidényi menetrend szerint közlekednek a menetrendszerinti személyhajók és kompok a Balatonon a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tájékoztatása szerint. A településeket összekötő menetrendi hajójáratok szeptember 27-ig már csak 4 útvonalon járnak: Siófok-Balatonfüred-Tihany, Badacsony-Fonyód, Balatonboglár-Révfülöp és Balatonmáriafürdő-Balatongyörök-Szigliget-Badacsony között. Sétahajók szeptember 27-ig még 8 kikötőből indulnak. […]

Hollywoodi szuperprodukcióban szerepel a vitorlázás

Látványos és fontos szerepet kapott két F50-es katamarán a nyár blockbusterének kikiáltott, Christopher Nolan által rendezett Tenet című filmben. A John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Michael Caine és Kenneth Branagh főszereplésével forgatott mozi külső jeleneteit hét helyszínen vették fel, szerte a világban. Köztük volt Southampton, ahol a forgatókönyv szerint késhegyre menő küzdelemnek kellett

Tigris tankok a Balaton fenekén?

Rengeteg mende-monda kering a magyar tenger partjának lakói között néhány eltűnt tigris tankról. Az urbánus mítosz szerint a tó alja ugyanis pár második világháborús német harckocsi maradványait őrzi. A tények és a legendák közti határvonalat a toretro.blog.hu vállalkozott meghúzni. „Zamárdi partjai, 1945 március: három német harckocsi, ún. Tigris közelít a Balaton befagyott vize felé. A […]

Pély Barna: "A Balaton összegyűjti a jó energiákat" - interjú!
Pély Barna most a Sztárban Sztárban brillírozik, de imádja a Balaton energiáit is. Gyakran látogat a tóhoz kedvesével, aki igazi balatoni lány. Interjúnkban erről és Axl Rose-ról is mesél.
Hétvégén jön a 25. Balaton Boat Show
Immáron 25. alkalommal rendezik meg szeptember 4-6. között Balatonkenesén, a Kenese Marina Port kikötőben Magyarország egyetlen vízi és vízparti hajókiállítását, a Balaton Boat Show-t. 75 kiállító, 80 vízen és vízparton bemutatott hajó, több mint 10 premier és technológiai újdonság, teszthajózási lehetőség, és az időszak legjobb árai várják a hajózás szerelmeseit és az érdeklődő nézőket. A rendezvény biztonsága érdekében a szervezők számos megelőző intézkedést vezettek be, így egy kis odafigyelés mellett a megszokott formában élvezhetik a látogatók a hajókat és a kikötői hangulatot.
WOW Legyél jobb! nagyhajós tréning a NAU330 osztály támogatásával
A magyar vitorlázónőket tömörítő Women On Water Hungary és a legnépesebb nagyhajós osztály, a NAU330 együttműködési megállapodásának keretében az idei szezonban az Országos Bajnokság támogatása mellett még egy, a női vitorlázó közösséget támogató esemény valósul meg. 2020. szeptember 12-én a WOW NYÁR vitorlázó tudás fejlesztést célzó programsorozatának második tréningjeként WOW-NAU330 nagyhajós edzést tartunk a Kenese Marina Portban. Az edzőnap célja, hogy a résztvevők betekintést nyerjenek a nagyhajós versenyzés alapjaiba.
Reklám
Heti nyertesek és kedvencek - Mutasd meg te is a balatoni nyár legjobb pillanatát!
Az utolsó héten is özönlöttek a szuper fotók olvasóinktól, ezek közül válogattunk egy adagot, és az újabb nyerteseket is kisorsoltuk. Jó volt veletek játszani, jó volt látni, ahogy ti is élveztétek a nyarat, a Balatont! Mutatjuk a nyerteseket.
Monautix Országos Bajnokság: 3 hajóosztály, 9 futam, izgalmas verseny
Az elmúlt időszak igencsak széltelen napjai után volt remény arra, hogy a múlt csütörtökön kezdődő és vasárnapig tartó Monautix Országos Bajnokság résztvevői teljesíthessék a versenykiírásban szereplő tíz tervezett futamot. Persze, az időjárás igencsak komoly fordulatokkal nehezítette a Sipos Péter vezette versenyrendezőséget, de ennek ellenére sikerült kilenc futamot megrendezni a három hajóosztálynak, amihez azért bravúros döntésekre is szükség volt.
Nem biztos, hogy megrendezik ősszel a VI. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupát
A szervezők bejelentették, hogy 2020. október 1-jén döntenek a világ legnagyobb pontyfogó versenyének lebonyolításáról, vagy annak idei törléséről. Az eredetileg áprilisra meghirdetett sporteseményt a koronavírus-járvány miatt halasztották október 22-28-ra, de a COVID-19 második hulláma most ezt is felülírhatja.
18 embert mentettek ki a rendőrök a Balatonból a hétvégén
A nyárias idő rengeteg embert a vízbe csalt a hétvégén. Voltak, akik veszélyes helyzetbe kerültek.
NAU370 RUN Országos Bajnokság: Nagy versenyre készülnek
Kiemelkedő esemény lesz a héten a NAU 370 RUN Országos Bajnokság, amely a Nautic 370 RUN osztály, a KENESE MARINA-PORT VSE és a Magyar Vitorlás Szövetség együttműködésében, Balatonföldváron kerül megrendezésre.
Változás Siófokon! Átterelik a forgalmat a hídlezárás miatt
A Siófok központjában lévő Baross hidat 2020. szeptember 1-től lezárják a gépjárműforgalom elől. Egészen 2021 májusáig tartanak majd a híd átépítésének munkálatai.
Szeptemberben nívós táncelőadásokkal várja a TáncPart fesztivál Keszthelyen
None
Gyerekmentési pont épül Balatonlellén
Négyezer gyermeknek, csecsemőnek nyújtottak segítséget a Magyar Gyermekmentő Alapítvány Balatonlellén. Jövő nyárra már új, állandó állomáshelyük lesz a városban.
Holnap kezdődik a Finn dingi Európa-bajnokság

Gdyniában mindhárom korosztályban rajtol magyar hajó a nehézsúlyúak olimpiai osztályának kontinensviadalán

Az első Balaton-átúszó szerelmével indult a magyar úszósport
Szekrényessy Kálmán a Balaton és Magyarország, valamint Európa kiemelkedő sportolója volt. "Szekrényessy balatoni távúszása után méltán magunkra vonjuk egész Európa sportembereinek figyelmét." Írták róla akkor.
XIV. NN Ultrabalaton
None
Elhamvadt a Bondoró Fesztivál főnix madara
Bohém hétvégével zárta a nyarat a Bondoró Fesztivál, idén második alkalommal rendezték meg a családias hangulatú rendezvényt Kapolcson.
Szeptember elseje a meteorológiai ősz első napja

A nyár utolsó napjaira a tikkasztó jelző volt a helyénvaló, s mintha ezt elvágták volna, megérkezett a meteorológia ősz, s vele a szomorkásabb idő is.

Megújították szárazföldi flottájukat a balatoni vízimentők

Modernebb és biztonságosabb autókra cserélte le az elöregedett szárazföldi flottáját a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. Partnerségük jegyében A Das WeltAuto rendkívül kedvező áron és feltételekkel 6 gépjárművet biztosított a szakszolgálatnak. Fő profilunk a vízimentés. Ám tevékenységünk nem csak a vízre korlátozódik, szárazföldön – a Balaton északi és déli partján – is rengeteget vagyunk úton. A területi […]

Felújítják a kerékpárutat Kenese és Fűzfő között

A régi elbontása után új kerékpárút épül mintegy 4 kilométeres szakaszon Balatonkenese és Balatonfűzfő között. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. már ki is írta a pályázatot a fejlesztés kivitelezéséhez. Legutóbb Örvényes és Tihany között újult meg a Balatoni Bringakör, ez alkalommal a Veszprém-, és Somogy megyét is érintő beruházás fő helyszínei Balatonakarattya, Balatonkenese és Balatonfűzfő […]

Merész újítás az iPhone-ok gyártójától

Egy vízben álló gömb lesz az Apple új szingapúri boltja, ez az üzlet lesz az első, ami vízre épült. A helyén korábban egy üvegépület állt, amely egy szórakozóhelynek adott otthont. A gömb alakú épület üvegpanelekből áll majd, amelyekről nappal visszatükröződik a városkép, este pedig világít. A világítást részben egy tetőablakkal oldják meg, bejutni pedig vagy

Már Almádiban is elérhetőek az elektromos rollerek

Mostantól Balatonalmádiban is rendelkezésre állnak a Lime Scooter rollerei. “Rollerezz Almádiban a Lime Scooter elektromos rollereivel! Az App Storeból vagy Google Play áruházból tudod letölteni a rollerek használatához szükséges alkalmazást telefonodra, melyen beállíthatod a fizetési lehetőséget és térkép segítségével megtalálhatod a szabad rollereket a városban. Kérjük, közlekedj óvatosan és felelősséggel!” – írja a város közösségi […]

Kipróbálnád, hogy milyen a chilis madártej és a habcsók?
Madártej, habcsók, édes kísértés, tiramisu - bármennyire is azt képzelhetnénk, mégsem egy cukrászda desszertjeit mutatjuk be, hanem egy Balatonhoz közeli termelő chilis különlegességeit.
Kipróbálnád, hogy milyen a chilis madártej és a habcsók?
Madártej, habcsók, édes kísértés, tiramisu - bármennyire is azt képzelhetnénk, mégsem egy cukrászda desszertjeit mutatjuk be, hanem egy Balatonhoz közeli termelő chilis különlegességeit.
NAU 370 RUN Országos Bajnokság: Nagy versenyre készülnek!
NAU 370 RUN Országos Bajnokság: Nagy versenyre készülnek!
A Kicsim nagy győzelme a NAU330 Országos Bajnokságon
A Kicsim nagy győzelme a NAU330 Országos Bajnokságon
A Kishamis Bajnokságot, a Nemere II. emlékversenyt nyert!
A Kishamis Bajnokságot, a Nemere II. emlékversenyt nyert!
Monautix Országos Bajnokság: Három hajóosztály, kilenc futam, izgalmas verseny!
Monautix Országos Bajnokság: Három hajóosztály, kilenc futam, izgalmas verseny!
Embert gázolt a vonat Siófoknál
Hiába volt piros a fényjelzés, feltehetően figyelmetlenségből a sínekre lépett a siófoki gyalogosátjárónál egy ember. Elgázolta a keszthelyi gyors.
Reklám