Vitorlázás

Hétvégi Balatoni programajánló
Ezen a hétvégén is több tucat program vár a tó körül. Mi most megmutatjuk a legjobbakat, hogy neked könnyebb legyen a választás.
A héten új elnökség az MVSZ-ben
Hatalmas küzdelem a jelöltek között! A kampány a finisébe érkezett. Lenyűgöző vállalások, személyekhez köthető programok! Itt minden szavazat számít! Az egyesületek csak kapkodják a fejüket. Kire szavazzanak? A vitorlázó társadalom izgatottan várja a csütörtöki közgyűlést. Most majd minden eldől. Ja nem.
Olimpiai színvonal Németországban

Az év egyik legnagyobb vitorlás sporteseménye, sőt, 2020-ban majdnem az egyetlen. Mindenféle hajóosztályok, magas színvonal. Százharminckilencedik évébe lépett a Kieler Woche. Nyolc napba 278 futam fért bele a 19 osztály számára, ami azt jelenti, hogy szinte a komplett tervezett programot le tudták hozni – csak a Laser és a 29er ezüst csoportjaiban maradt el néhány

Sikerült a hévízi rekordkísérlet!
Felállították a legtöbb, egy időben, egy helyen lévő muzeális értékű jármű magyar rekordját a fürdővárosban rendezett veterántalálkozón. A csúcs hitelesítője egy híján száz OT-rendszámú autót és motort jegyzőkönyvezett.
Reklám
Több mint felével csökkent Hévízen a vendégéjszakák száma
Idén nyáron csak a vendégek negyede volt külföldi Hévízen. A hazai vendégek viszont annyival többen voltak, hogy a magánszállások olyan szezont zártak, mint tavaly. A szállodák és a város viszont sokat bukott.
Kulturális Örökség Napjai 2020 Rezi

2020. szeptember 20-án Havasi Bálint, a Göcseji Múzeum igazgató-helyettese tart idegenvezetést a Rezi várban a Kulturális Örökség Napjai alkalmából.

Kulturális Örökség Napjai 2020 Vörs

A Kulturális Örökség Napjai alkalmával ingyenes látogatható 2020. szeptember 19-20-án a Tájház Vörsön.

Kulturális Örökség napjai 2020 Balatonfüred

2020. szeptember 19-20-án történeti sétát és ingyenes műemlék látogatást rendeznek Balatonfüreden a Kulturális Örökség Napjai alkalmával.

Kulturális Örökség Napjai 2020 Bakonybél

A Kulturális Örökség Napjai alkalmával tematikus sétákat rendeznek Bakonybélen 2020. szeptember 19-20-án.

Kulturális Örökség Napjai 2020 Veszprém

2020. szeptember 19-20. között idén is megrendezik az országos Kulturális Örökség Napjait Veszprém több helyszínén is.

Kulturális Örökség Napjai 2020 Siófok

2019. szeptember 18-20. között, a Kulturális Örökség Napjai alkalmával izgalmas programokkal készül a siófoki Kálmán Imre Emlékház.

Komédiák, musical és dráma - Érzelmi hullámvasút lesz a Pannon Várszínház új évada
A koronavírus-járvány ugyan derékba törte az előző évadot, ősztől megújult erővel kezdenek bele a játékba a társulat tagjai. Komédiák, musical és dráma is szerepel a Pannon Várszínház új évadának műsorán.
Gázolás miatt nem közlekednek a vonatok Balatonfüred és Alsóörs között
Alsóörs és Balatonfüred között egy vasúti átjárónál a Déli pályaudvarról Tapolcára tartó 19794-es számú Kék Hullám sebesvonat elgázolt egy embert.
Reklám
Katonák lepik el az M7 autópályát ma
Katonai autók konvojra kell számítani a mai nap folyamán az M7 autópályán és a 8-as főúton a Balaton térségében.
Eltörött egy hajó kormánylapátja, többen bajba kerültek a Balatonon
Többen egy hajó fedélzetén rekedtek kedd délután, amikor eltört a hajó kormánylapátja. A rendőr segítettek nekik partra jutni.
Szent Mihály-napi búcsú
None
Tizenegy turisztikai térségről döntött a kormány – Kiemelt szerephez jut a Balaton
Elkezdődött a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 felülvizsgálata, és hétfőn már meg is jelent az új kormányrendelet, amely tizenegy turisztikai térséget és több mint tucatnyi kiemelt állami beruházást határoz meg.
Mőcsényi-centenárium – Poszterkiállítás 24 tablóban
None
Épített örökségünk és a Balaton - fotókiállítás
None
Fotókiállítás táncos előadásokról
None
Szabadtéri táncház
None
Kulturális Örökség Napjai Keszthelyen
None
Reklám
Az Anna nyerte a 70 - es cirkáló bajnokságot
Az Anna nyerte a 70 - es cirkáló bajnokságot
Ezekben a megyékben vették a legtöbb gyógyszert
Sokan nyaraltak a Balaton környékén idén nyáron, ez pedig a patikák forgalmán is meglátszik. A legtöbb gyógyszert Veszprém és Somogy megyében adták el, miközben Budapesten gyógyszerforgalmi csökkenés mutatkozott - írja szerdán a Világgazdaság.
Északi vagy déli part? A kilátók mindkét helyen csodás panorámát kínálnak! #3
A Balaton mindenhonnan gyönyörű. Magasból láttad már? Rengeteg kilátó vár a tó körül, hogy megcsodáld! Most az északi part Veszprém megyei részéről gyűjtöttük össze a legjobbakat!
Quasimodo költőverseny – Irodalmi fesztivál Balatonfüreden

Száznegyvenkilenc alkotótól, köztük külföldön élő szerzőktől, közel háromszáz vers érkezett az idei Salvatore Quasimodo költőversenyre. Az Emlékdíjat Lövétei Lázár László a Melyik Nap alatt? című versével, a különdíjat Zsávolya Zoltán a Munkacímre című versével nyerte el. Debrecen város által felajánlott Térey-díjat pedig Garaczi László az In Cauda Venenum című versével érdemelte ki. A szeptember 17-19. […]

Takáts Gyula mellszobrát avatták Kaposváron

A költő után elnevezett, megújult téren adta át Takáts Gyula mellszobrát Kaposvár polgármestere – tudósított az MTI. Szita Károly, a somogyi megyeszékhely polgármestere Gera Katalin szobrászművész bronzból készült alkotásánál Takáts Gyulát méltatva azt mondta: a Nyugat harmadik nemzedékéhez tartozó, Kossuth-, kétszer József Attila- és egyebek mellett Baumgarten-díjjal is kitüntetett költő, író, műfordító és tanár, Kaposvár […]

Sikeres volt az országos bajnokság

Bár a Rooster-Monautix Laser és 420 Nyílt Országos Bajnokság, valamint 29er Grand Prix utolsó versenynapján nem sikerült futamot rendezni, a bajnokság érvényes, még a legrosszabb futamot is kiejthették a versenyzők. A 420-as osztály bajnoka a Litkey Janka, Érdi Hanna (THE-YKA) egység lett, a Szűcs Benedek, Batiz Ábel (THE-YKA) kettős végzett a második helyen, míg a

Ezek a balatoni utószezon legolcsóbb és legdrágább szállásai

Már jócskán a nyakunkon a szeptember és sok szempontból egy igen különös nyár áll mögöttünk. Az viszont nem kétséges, hogy a belföldi (és elsősorban a balatoni) turizmus, bár többnyire külső tényezők hatására, de fénykorát élte. A strandok hirtelen dugig lettek, a szállásokért pedig megkezdődött az ölre menő harc. Ennek persze egyenes ági következménye volt az […]

A Balaton a pihenést jelenti neki, de most különleges feladata is van Risztov Éva olimpikonnak - interjú
Risztov Éva számára a Balaton jelenti a komoly úszókarrier kezdetét és éppen ezért különleges helye van a szívében. Kérdeztük az első Balatoni versenyéről, az olimpiáról és persze arról is, hogy mi hajtotta előre, valamint hogy hogyan motivál most ő másokat.
Tudtad-e, hogy a Balaton neve a szláv blato szóból ered, amely mocsarat, lápot jelent?
Tudtad-e, hogy a Balaton medrének kialakulása mintegy 15 ezer évvel ezelőtt vette kezdetét?
Tudtad-e, hogy a Tihanyi-félsziget és a Tapolcai-medence 2009 óta szerepelnek az UNESCO világörökségi javaslatának listáján?
Tudtad-e, hogy már az ókori rómaiak is termeltek szőlőt a Balaton környékén a remek adottságok miatt?
Az utolsó nyilvános próba a Vendée Globe előtt

18 darab, a földkerülőre készülő IMOCA 60-as vett részt a Le Défi Azimut versenynapokon

Újabb tűz a bejrúti kikötőben

Hatalmas tűz ütött ki múlt héten Bejrút kikötőjében, amelynek során egy gumiabroncsokkal és olajjal teli raktár égett. Augusztus 4-én ugyanezt a területet tarolta le az emlékezetes ammónium-nitrát-robbanás. A kikötő újonnan kinevezett igazgatója, Bassem Kasissi elmondta, hogy a kigyulladt létesítmény a BCC Logistics által bérelt raktár volt, ami éppen a korábbi robbanás utáni újjáépítés alatt állt.

Minőségi szellemi táplálék: kulisszatitkok a Kőtengerben
Nem aprózták el a célkitűzést: a magyar folklór központjává tennék a Káli-medencét. Csúri Ákossal, a Kőfeszt mindenesével múltról, jövőről, Európa kulturális fővárosáról és kulisszatitkokról beszélgettünk.
Több mint száz különleges trófeát mutattak be Keszthelyen

2012-ben rendezték meg először Keszthelyen a Festetics Trófeaszemlét, amely idén egyben a vadászati kultúra ünnepe is volt.

Több strand is ingyenessé válik szeptembertől a Balatonnál
None
Nemzetközi asztrofotós pályázatot nyert a Balatonnál is szenzációs képeket készítő fiatalember
Schmall Rafael, a Zselici Csillagpark fotósa első díjat nyert a világűr és a csillagok fényképészeinek legnagyobb nemzetközi versenyén. A szakember egyébként a NEOWISE-üstökösről júliusban a világ talán legszebb képét készítette el a Balatonnál, amit a likeBalaton.hu olvasói közül is tízezren díjaztak egy-egy lájkkal.
Kis-Balaton – nagy élmény

Míg nekünk a Balaton a Riviéra, addig vajon a Kis-Balaton a magyar tenger kistestvére volna? Van-e kikötője, és mekkora valójában - eláruljuk!

Hajdú Péter és barátnője a Balatonnál - ezzel töltötték az időt!
Hajdú Péter és csodaszép barátnője is kihasználta, hogy még mindig nyárias az idő és a Balatonnál töltötték a hétvégét. Mit is csináltak pontosan kettesben a tónál? Kiderül a cikkből.
Rekordot állítottak Hévízen a Veterán Találkozón

Több mint kétszáz 30 évnél idősebb veterán jármű érkezett a hévízi találkozóra, melyből 99 felelt meg a rekordállítás szigorú szabályainak.

Továbbra is kétóránként közlekednek vonatok Keszthely és Budapest között

A nyári szezonon kívül is közvetlen, kétóránként induló vonatjáratok kötik össze a fővárost Keszthellyel.

Csodás Szent György-hegy
None
Őszi varázslat Szigligeten
None
Reklám