Vitorlázás

DM BALATON RUN - Zamárdi
None
Cholnoky Jenő #2 - Ilyen volt a tó, amikor római katonák masíroztak mellette
A Balaton igen sokat változtott a rómaiak óta, ám tény, hogy már ők is szívesen időztek errefelé. Utakat építettek, településeiken gyönyörű villák sorakoztak. A változás során akár kisebb tónyi méretű vízkészlet is eltűnt, például a régi idők zalavári várát körülölelő tavacska. Cholnoky Jenő írásából még ma is sokat tudnak meg a szakemberek.
POKOLGÉP koncert, vendég: Radar - Siófok
None
Jazz & Karos
None
Reklám
Gyenesdiási burgonya nap
None
18. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton - Siófok
None
Gyenesi Íz-lelő gasztrotúra
None
Traccsparti
None
Szüreti Vigasságok Gyenesdiáson
None
Szántód Falunap 2021.
None
Vonyarci Búcsú
None
Becehegyi Bortúra - Ősszel is Balaton
None
Országos kismotorfecskendő-szerelési bajnokság
None
Reklám
Balatonfüreden rendezik meg a második SUP-világbajnokságot – amatőrök is jelentkezhetnek
A profik között 17 versenyző képviseli majd a magyar színeket a szeptember 9. és 12. között Balatonfüreden sorra kerülő SUP-világbajnokságon, amelyre amatőrök jelentkezését is várják.
Túl sok az emberi vizelet a Balatonban?

Régóta téma már a Balatonban jelenlévő emberi vizelet mennyisége. Egy urológus szakorvos az Index cikkében arra hívta fel a figyelmet, hogy a szerves anyagok túlszaporulatával toxikus gombák és baktériumok is megjelenhetnek a vízben, ami akár egészségügyi és ökológiai következményekkel is járhat hosszú távon. A több ingyenes és nyilvános illemhely javítana ezen a környzetterhelésen. Túl sok […]

Ilyen lett a megújult Fülöp-hegyi Millenium kilátó
Újra megmásztuk a révfülöpi Fülöp-hegyet, hogy megcsodáljuk az újjáépített Millenium kilátót. A felfelé vezető út még mindig ugyanolyan meredek, de a látvány onnan fentről minden évszakban megéri az izzadságcseppeket.
Hamarosan kezdődik a Balaton Boat Show

Rengeteg újdonságot, vízi és parti látnivalókat, felejthetetlen időtöltést ígér az idei Balaton Boat Show Balatonkenesén, 2021. szeptember 3-5. között. A rendezvényen a korábbinál nagyobb területen várják azokat, akik érdekelődnek a hajózás és a vízi sportok iránt. A vitorlás és elektromos hajók, kiegészítők és felszerelések nézegetése mellett a látogatók BMW autók és motorok tesztvezetésére is jelentkezhetnek,

Hamarosan kezdődik a Balaton Boat Show

Rengeteg újdonságot, vízi és parti látnivalókat, felejthetetlen időtöltést ígér az idei Balaton Boat Show Balatonkenesén, 2021. szeptember 3-5. között. A rendezvényen a korábbinál nagyobb területen várják azokat, akik érdekelődnek a hajózás és a vízi sportok iránt. A vitorlás és elektromos hajók, kiegészítők és felszerelések nézegetése mellett a látogatók BMW autók és motorok tesztvezetésére is jelentkezhetnek,

Százával pusztultak el védett folyami rákok Vászolyban

Vászolyban, melyet egyesek csak balatoni Toszkánaként emlegetnek, a lakosok egyik napról a másikra halott vagy haldokló folyami rákok tömkelegére lettek figyelmesek. Az eset mögött bizonyos vegyi anyagok felelőtlen használata állhat – írja a Telex. A lakók arra gyanakodtak, hogy valamilyen szennyező anyag, feltehetően permetszer kerülhetett a patakba. Egyikük a Telexnek azt mondta, öt éve láttak […]

Ma is kellemes kirándulóidő lesz
None
Két nap után az Orion vezet a 25-ös Jollék Bajnokságán
Ábrahámhegy és a TVSK örömmel adott otthont az országos bajnokságnak.
Eucharisztikus Napok Tihany - Balatonfüred
None
Reklám
Svert Kupa Dell túraverseny 2021 – olimpikonok a színpadon

Az idei évben is nagyon sok svertes kishajó érkezett Zamárdiba, a XXI. században hetedik alkalommal megrendezett Svert Kupára. Augusztus 14-én reggel 9-kor meglehetősen gyenge szellőben vágtak neki a felnőtt futam résztvevői a légvonalban kb. 20 kilométeres távnak. A fél órával később rajtoló ifi futamban indulók jobban jártak, mert a szél ekkor egy picit frissült Zamárdinál.

Még tart a balatoni nyár! - Eheti nyertesek és kedvencek
Játékunk hetedik hetén is varázslatos balatoni pillanatokat örökítettek meg olvasóink, köszönjük! Mutatjuk is a kedvenceinket, és a heti sorsolás nyerteseit. Te se maradj ki: küldd el nekünk fotódat, és nyerj!
Több mint 1,3 millióan utaztak a Balatonhoz idén csak vonattal
Az érdeklődést látva az utószezonban is biztosítja a sűrű vonatközlekedést a magyar tengerhez a vasúttársaság.
Mozdulj Balaton! zárórendezvény 2021 Vonyarcvashegy

2021. augusztus 28-án, szombaton Vonyarcvashegyen zárul az idei Mozdulj, Balaton programsorozat.

Alsóörsi Színes Csokor – Falunk Napja 2021

2021. szeptember 4-5-én a Sportcsarnok előtti területen rendezik meg az Alsóörsi Színes Csokor – Falunk Napja programsorozatot.

Eucharisztikus Napok 2021 Balatonfüred-Tihany

A budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve Balatonfüreden és Tihanyban Eucharisztikus Napokat rendeznek 2021. szeptember 3-4-én.

Hamarosan kezdődik a Balaton Boat Show
Rengeteg újdonságot, vízi és parti látnivalókat, felejthetetlen időtöltést ígér az idei Balaton Boat Show.
A balatonfüredi SUP-világbajnokságra amatőrök jelentkezését is várják

A szeptemberi világbajnokság üzenete az, hogy ez nem csak profiknak szól, hiszen a nyílt kategóriákba, felfújható deszkával bárki benevezhet.

Demjén Ferenc ingyenes koncertje Keszthelyen

Demjén Ferenc 2021. augusztus 26-án 20:00 órakor Keszthelyen az óriáskerék előtti téren lép fel.

Divatshow-t tartottak Balatonfüreden
Száz manöken három helyszínen mutatta be Zoób Kati divattervező új kollekcióját.
Lopakodik az ősz Hévízre, indul a csábító utószezon

A pihenés természetes, az élmény pedig ráadás Hévízen, Európa legnagyobb termáltavának városában.

A változó időjárás többször is átírta a Szörf Bajnokság programját
Idén immár 40. alkalommal rendezték meg a mára hagyománnyá váló Szent István Vitorlázónapokat, mely egyben a Magyar Szörf Bajnokság 4. fordulója volt.
Hangzó Csipke – Helyi értékek, helyi közösségek bemutatása Paloznakon
A veszprémi Dowland Alapítvány Gizella Nőikara által benyújtott „Hangzó Csipke” projekt elnyerte a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatását a „Kulturális-Művészeti projektek támogatása” című pályázatán. Ezért a veszprémi Gizella Nőikar 2021. augusztus 28-án 15 órától Paloznakon életre hívhatja a Hangzó Csipke rendezvényt.
Békéscsabai lány lett az idei Miss Bikini győztese
Leopárd mintás, fekete, fehér, kék és piros bikiniben feszítettek a lányok a 44-ik Boglári Szüreti Fesztivál keretében megtartott Miss Bikini 2021 szépségversenyen. A versenyzők rutinosan vonultak az ítészek előtt a szombati megmérettetésen. A lányok az ország minden tájáról neveztek, hogy elhódítsák a győztesnek járó koronát.
8. Svert Kupa – Amatőr kishajós paradicsom

Az egyetlen abszolút amatőr kishajós verseny a Balatonon, amelyet idén nyolcadszor rendeztek meg. 212 hajó, javarészt dingik versenyztek a Zamárdi előtti vízterületen

Kortárs Balaton
None
Cholnoky Jenő #1 Mekkora a Balaton? - ahogy még soha nem mérted
Cholnoky Jenő a Balatont bemutató - a tó életében igen jelentős - írása 1936-ban jelent meg könyv alakban. A rengeteg információ talán unalmas lenne, ám így bemutatva inkább szórakoztató.
Éjszakai csobbanás Badacsonyban
None
Mi áll a Velencei-tavi halpusztulás hátterében?
Júniusban halpusztulás kezdődött a Velencei-tavon, ahonnan több tonnányi haltetemet szedtek ki. A vizsgálatok igazolták, hogy a halak oxigénhiány miatt pusztultak el. A kialakult helyzethez több kedvezőtlen körülmény együttállása vezetett. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) egy június 24-én kelt összefoglalóban elemzi a probléma hátterét. Sekély vizű tóként a Velencei-tó rendkívül érzékenyen reagál az extrém időjárásra. Ebben az évben a viszonylag hideg tavasz után gyorsan melegedett fel a tó vize, így nem csak a magas vízhőmérséklet, hanem a melegedés tempója is okozhatott problémákat ? írják közleményükben.
Ilyen gyönyörű volt Iszak Eszti Balatonfüreden
Több ezren dicsérték Iszak Esztert az Instán, aki a Miss Balaton 2021 csapatának tagjaként Balatonfüreden, az Anna Grand Hotel kertjében fotózkodott. A modell, műsorvezető elegáns estélyijében valóban olyan, mint egy görög istennő.
Beatles-slágerek a Balatonnál
None
Szeptembertől is minden hétvégén nyitva a Zobori Élménypark a Kis-Balaton mellett

Szeptembertől suli kompatibilis nyitvatartásra vált az ország legnagyobb kalandparkja, a zalaszabari Zobori Élménypark.

Szeptembertől is nyitva a Zobori Élménypark minden hétvégén

Szeptembertől suli kompatibilis nyitvatartásra vált az ország legnagyobb kalandparkja, a zalaszabari Zobori Élménypark.

Extrém sportok bemutatója Balatonalmádiban
Maradj lendületben! A Megszállottak klubja különleges sportnapra hívja az extrém sport kedvelőit augusztus 29-én Balatonalmádiba a BSE sporttelepre. A különleges esemény a sportparkon kívül még a pálya melletti vízterületen és a parton zajlik. Házigazda Fenyő Iván színművész lesz.
Reklám