Vitorlázás

Őszi Regatta játékszabályzat
Keresd a a Likebalaton.hu oldalon elrejtett zászlókat!
Négy lábon állva
Túrabottal könnyebb, gyorsabb és stabilabb a haladás. Ráadásul az ízületeinket is megkíméljük. Teljesítménytúrákon sokszor találkozhatunk túrabottal, a magashegyi túráknál pedig szinte kötelező darab.
JÁTÉK – A mi kedvenceink a ti fotóitokból
Szuper fotókat töltöttetek fel a múlt heti játékunk keretében az Instagramra, most ezekből szemezgetünk. Persze azt is eláruljuk, kik nyerték az okosórákat.
Süssünk szőlőt!
Szőlő felhasználásával készíthetünk édes vagy sós finomságokat, de nagyon fontos az élvezet szempontjából, hogy sütés előtt kimagozzuk a magvas, nagyobb szemű gyümölcsöt.
Reklám
Kállay Saunders András: Új, izgalmas kihívások
Tehetséges zenész, énekes, aki sok stílusban kipróbálta már magát. Érzékeny művész, aki minden esetben ragaszkodik ahhoz, hogy a minőségi zene fémjelezze a munkásságát. Pedig nincs könnyű dolga, hiszen anyanyelve nem a magyar. Ő mégis jól érzi magát ebben az országban, és közönségét sok remek dallal jutalmazza kitartásukért. A tegnapi Sztárban sztár műsor első adásában máris az első helyen végzett.
74 milliárd forintért bárkinek lehet láthatatlan szuperjachtja

A 4200 tonnás superjachton helikopterleszálló, moziterem, színpad, medence és wellness-részleg is helyet kap majd, 14 vendég és 29 fős személyzet utazhat rajta.

Luino – ban zárult az idei Melges 24 European Sailing Series
Luino – ban zárult az idei Melges 24 European Sailing Series
Niagara medencés wellness-paradicsom épül a Balaton déli partján
None
Mésztufagátak és barlangok
A legszebb évszak az ősz a Balatonnál- állította több riportalanyom is az elmúlt hetekben. Az biztos, hogy az időjárás most különösen kedvez a felfedezésnek, a túrázásnak, biciklizésnek, kirándulásnak. Ehhez javaslunk most egy megkapó célpontot.
A Földközi-tenger legnagyobb ókori hajótemetőjére bukkantak

Összesen több mint 300 régiséget hoztak a felszínre, de főleg amforákat, amelyek bepillantást engednek abba, miből is állt a Földközi-tengeren haladó hajók rakománya.

Látványos attrakcióval tennék vonzóbbá a Balatont
A témában zajlott kutatások szerint egy minimum egymillió embert vonzó, tematikus vidámparknak lenne a legnagyobb létjogosultsága, amelynek hatása túlmutatna a térségen. Legalább 50 milliárd forintos, mintegy 25 hektárnyi területet igénylő beruházásról lenne szó, állami szerepvállalással, amelyhez a megvizsgált térségek közül a siófoki bizonyult a legalkalmasabbnak – számolt be több előadó a még csak formálódó tervekről
Sötét fellegek a világ legnagyobb hajózási vállalata a Maersk felett

1996 óta a világ legnagyobb konténeres tengeri szállítmányozó cégének tartják. Több mint 750 hajóval rendelkezik, és 135 országban van jelen.

A láthatatlan jachtoké a jövő?
Elkészült legújabb terveivel Pieter van Geest építész-dizájner, számos futurisztikus hajómodell tervezője, aki ezúttal egy olyan jachtot építene, amely képes lesz beleolvadni az óceán és a tiszta égbolt látványába, így szinte láthatatlanná válik a milliárdosok után kutató paparazzik és más kíváncsiskodók előtt. A Mirage fantázianévre keresztelt 106 méter hosszú hajót speciális, színváltásra is képes tükrözött üveggel
Reklám
Izgalmas időszak előtt áll a Füred Dixieland Band
Bár Dervalics Róbert klarinétos, szaxofonos, énekes szerint nemcsak a rock, hanem a dixieland is örök és elpusztíthatatlan, most egy picit megpróbálják megújítani a műfajt, méghozzá saját szerzeményekkel.
Kirándulóhelyek Gödöllő térségében
Hirdetés - A Gödöllői kistérség települései számos kirándulóhellyel kecsegtetnek a szabadidős elfoglaltságok iránt érdeklődő, kikapcsolódásra vágyó túrázók számára.
Ben Ainslie – ék nyertek Toulonban a GC32 RacingTour zárófordulóján
Ben Ainslie – ék nyertek Toulonban a GC32 RacingTour zárófordulóján
Jorge Zarif és Guilherme de Ameida nyerték az idei Star Világbajnokságot
Jorge Zarif és Guilherme de Ameida nyerték az idei Star Világbajnokságot
Rekordközeli menet az 50. Barcolánán

Kevesebb, mint egy perccel maradt a csúcsidő alatt a győztes. Király Zsolték remek vitorlázással 44. helyen értek célba a NO1 nevű RC44-essel.

JÁTÉK! – Hajózd körbe velünk a Balatont és nyerj!
Regisztrálj, gyűjtsd a zászlókat, és nyerd meg értékes nyereményeinket!
Fuss velünk!
Edzéstervek a kezdő és a profi futóknak. Ráadásul letölthető a telefonra, vagy akár otthon a számítógépen is olvasgatható, nézegethető a profi e-magazin kiadvány. Akár tókerülő futáshoz is remek felkészülést ad.
Jeges-tengeri csodából UFO – Egy rendhagyó hajófelújítás
A hajók igenis játékszerek. És nem csak hajóvezetőset lehet velük játszani, hanem felújítósat és dizájneresdit is. Ez derül ki riportunkból, amely azt mutatja be, hogyan alakult át egy futurisztikusan retrós műanyag csoda űberhájtech jetfirghterré. A történet sok tanulsággal is szolgál és ötletek valóságos tárháza is egyben.
Balatoni kör 17. rész – Szeretünk itthon lenni
Badacsony lábánál, a Római úton a családi üzemeltetésű Borbarátok vendéglőben beszélgettünk Nagy Istvánnal Fata dédapa örökségéről és a modern badacsonyi vendéglátásról.
Reklám
A pompás Aquarius
Újabb lenyűgöző remekéről mutatott meg egy látványos videót a Royal Huisman hajógyár: a kétárbócos, hatalmas, de kecses Aquariusról. Érdemes megnézni!
50. Barcolana

A világ legnépesebb vitorlás versenyén rajtol ma Király Zsolt vezetésével a NO1 csapat. Több, mint 2000 ellenfelük lesz.

Ilyen nekem a Balaton! – videó
Magyarország talán legizgalmasabb vidékét, a Balatonfelvidéket mutatja be az az egyedülálló három perces image videó, amelyet néhány Balaton-rajongó készített az elmúlt hetekben. A film – rövidsége ellenére – több mint 100 különálló jelenetet tartalmaz, és több mint 20 ikonikus északi parti helyszínt mutat be.
Tündérmese Badacsonyban – így született a Varga bor
Sokszor gondoljuk, hogy csodálatos történetek csakis az amerikai romantikus filmekben, no meg a tündérmesékben vannak. Pedig a Varga borászat története épp ilyen.
Kálmán Imre – Az operettkirály balatoni gyökerei
Kálmán Imre világhírű zeneszerző életének számos érdekes fejezete, mozzanata van. A muzsikával, a színpaddal már a Balatonnál, szülővárosában, Siófokon barátságot kötött.
Ha ősz, akkor Balaton és Siófok
Ősszel is zajlik az élet a Balatonnál, a Nyitott Balaton programsorozat keretében rengeteg esemény várja a látogatókat a tó mellett. Siófokon, a Balaton-part legnagyobb városában Őszi Piknikkel, borkereső játékkal, halloweeni programokkal, többek között Vásáry André koncertjével készülnek a kicsiknek és nagyoknak.
Kirándul az egész család
Minden túrázónak magának kell kitapasztalnia a határait. Az biztos, hogy semmit sem érdemes siettetni, és hároméves kortól ugyanúgy el lehet kezdeni a túrázást, mint a nyugdíjba vonulás után.
Zséda, a Vaszary leszármazott – videóval
Zédenyi Adrienn a Vaszary család leszármazottjaként érkezett a galériába. Az énekesnő számára a rokoni kapcsolat egy családfakutatás során derült ki, ugyanis a híres művészfamília eredetileg a Zsédenyi nevet viselte.
Balatoni KÖRtúra – nyolcadik nap
Új és izgalmas kalandra vállalkozik a Kóstolom Csapata: 8 nap alatt körbetekerik a Balatont. Itt a nyolcadik nap beszámolója.
Felháborodást váltott ki Molnár Csilla szobra
Halála után harminckét évvel me­gint egy ország csámcsoghat a tragikus körülmények között elhunyt, alig 17 éves szépségkirálynő sebezhetőségén. A Molnár Csilla öngyilkosságához vezető utat a raktárból felhozott szobra idézte fel újra.
TOP 6 hétvégi program
Erre a hétvégére is remek programajánlatunk van a balatoni régióból. Koncert, divatbemutató, gasztro kínálat... van mindnen mi szem-szájnak ingere!
Czap Zoltán és csapata a tengeri bajnok
Az Adriai-tengeren rendezett XIV. magyar tengeri nagyhajós bajnokságot Czap Zoltán és csapata nyerte. A negyedik futamra a Murter-sziget és a szárazföld közötti zárt tengerrészen került sor. A rajt utáni rövid kreuzban azok jártak jól, akik kezdetben a pálya bal oldalát választották. Az első pályajelhez Sopiék értek fel elsőnek, mögöttük Czap Zoltánék majd Schatz Árpádék következtek.
Viszlát poloskák!
Közeleg a tél, így biztosan ön is találkozott már otthonában poloskákkal. Vajon miképp tudunk tőlük megszabadulni?
XIV. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság - Czap Zoltánék nyerték a Tengeri Bajnokságot
XIV. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság - Czap Zoltánék nyerték a Tengeri Bajnokságot
Ókori településeket rejt a Balaton vize
Római és bronzkori épületmaradványokat, utakat és egy elsüllyedt szigetet is rejthet a Balaton.
XIV. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság - Czapék újabb két futamgyőzelme
XIV. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság - Czapék újabb két futamgyőzelme
Őszi relaxálás a tomaji strandon – videóval
A Badacsonytomaji strandon az őszi napsütésben is érdemes elidőzni, bár az októberi meleg csak a kacsákat csábítja a vízbe, a padokon bátran napozhatunk.
Balatoni KÖRtúra – hetedik nap
Új és izgalmas kalandra vállalkozik a Kóstolom Csapata: 8 nap alatt körbetekerik a Balatont. Itt a hetedik nap beszámolója.
Döntött az MVSZ - elnöksége a kikötőfejlesztésről
Döntött az MVSZ - elnöksége a kikötőfejlesztésről
TOP 5 őszi túra
A Balaton régió nemcsak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem az őszi időszakban is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ideutazni.
Siófok a legnépszerűbb úti cél
Az 1-2 éjszakás üdülés volt a legnépszerűbb a harmadik negyedévben, a foglalások több mint fele ilyen rövid időtartamra szólt. Átlagosan 57 211 forintot költöttünk szálláshelyre. Belföldi úti célok közül Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest, míg a külföldiek közül Zakopane, Vir és Crikvenica volt a legnépszerűbb. Továbbra is az 1-2 éjszakás foglalások a legnépszerűbbek a Szallas.hu friss
Drágám, a csomagok otthon maradtak!
Már októbert írunk, mégis 22 fok körüli hőmérsékletben sütkérezhetünk a Balaton partján. Szerencsés időjárás: a globális felmelegedés most picit nekünk is kedvez októberi nyarat csempészve az őszbe.
Páratlan ókori kincseket találtak
A Földközi-tenger legnagyobb hullámsírjára bukkanhattak Görögországban, az Égei-tenger keleti medencéjében fekvő Fúrni-szigetcsoportnál, ahol 2015 decembere óta legkevesebb 58 ősi hajó maradványait találták meg. Egy görög és amerikai búvárokból álló csapat 2015 decemberében egy 13 napig tartó felmérés alkalmával 22 korábban tudományosan sohasem dokumentált hajóroncsra bukkant a török partok közelében elterülő szigetcsoport körül, néhányuk több mint
Mozgalmas szezont zártak a vízi mentők
Az idén 443 vízi mentő teljesített szolgálatot a Balatonnál, ahol 32 településen 56 strandon és 7 medencénél, összesen 63 helyszínen voltak jelen a szakemberek. Nagyon erős szezonon vagyunk túl – fogalmazott Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke. – Azt hiszem, ezt mindenki érezte, hiszen meleg volt és minden körülmény ideális arra, hogy a Balaton
Reklám