Vitorlázás

Botra fel! – a Balatonnál is
Balatonalmádiban, Balatonszabadiban és Veszprémben is sétálnak az egészségért május 28-án. Főként cukorbetegségben szenvedők és a magas vérnyomással élők jelentkezését várják a nordic walking sétára.
Bringa és bója
Erről szeretnék egy kicsit bővebben elmélkedni, ígérem tanulságos lesz! Ha valakitől a kerékpározás távol áll, vagy kifejezetten ellenérzések nyomasztják, az se adja fel, különösen akkor ne, ha érinti a kikötőhiány.
Díjazták a legügyesebb vitorlázókat - lezajlott a ranglista díjkiosztó
A Kereked Ifjúsági Kupa első napján, múlt pénteken a Magyar Vitorlás Szövetség megtartotta a 2021-es év ranglista díjátadóját. Ennek keretében a különböző hajóosztályokban versenyző, legjobb eredményeket elérő sportolók részesültek elismerésben, egyben értékes ajándékokat kaptak a támogatóknak köszönhetően.
Erre figyelj nyáron vezetés közben
Megállíthatatlanul közeledik a nyár és vele együtt a kánikula. A nagy melegben lankadhat a figyelem, elvakíthatnak a napsugarak, és ha rossz helyen parkolunk, a kocsi is felforrósodhat. Következzen néhány jó tanács, mire érdemes odafigyelni nyáron vezetés közben.
Reklám
Mit tegyünk, ha kullancsot találunk a gyerekben?
Kiemelten fontos, hogy tudjuk, hol szedhetjük össze őket a leggyakrabban, hogyan védekezhetünk ellenük és mit tegyünk, ha kullancsot találtunk gyermekünkben vagy akár önmagunkban.
Cuki hattyúcsalád a Balatonon
Sokaknak okozott örömet a balatonudvari strand környezetében élő népes hattyú család.
6 kg mínusz fél óra alatt, avagy birkanyírás a Balatonnál
Nem mindennapi látványban volt részünk Gyenesdiáson, nézd, milyen békésen tűrik a birkák, hogy megszabaduljanak a téli bundájuktól!
Elsodródott egy család vitorlásával a Balatonon
A másodfokú viharjelzés ellenére kimentek a vízre.
Hátborzongató balatoni történetek: ezeken a helyeken borítékolható a hidegrázás

Két elátkozott villa és egy domb történetét tárta fel a toretro.hu cikke, akik éjszakai kirándulóhelyként más úti célokat javasolnak. Sötét ablakok, omladozó falak és dudvával benőtt padló várja a balatonedericsi Fekete-kastély esetleges látogatóit, mivel nincs olyan új tulajdonos vagy vállalkozó, aki fantáziát látna a szerencsétlen múltú épület felújításában. A helyiek szerint egyébként nemcsak a kastély […]

Hazai kajszi- és őszibarack is lesz az idén

A gyümölcspiac terméskilátásai javultak az előző két évhez képest, de a termelési költségek 25-30%-os emelkedését az átvételi árak nem reprezentálják – írja a vg.hu. A legtöbb nyári gyümölcsből valamivel jobb termés várható, mint az elmúlt két évben, és jó hír, hogy a tavalyi és a tavalyelőtti hiány után az idén lesz hazai kajszi- és őszibarack, […]

Pata – avagy miként lett egy becenévből világmárka

Antal Gábor, alias Pata – van-e, ki e nevet a vitorlázás világában nem ismeri? Ha mégis, akkor leginkább így lehetne meghatározni személyét: világhírű magyar hajóépítő. Nem mellesleg aktív versenyző, aki egy hajós drónprogramban is közreműködik. A hetvenes-nyolcvanas évek válogatott versenyzője 1986-ban építette meg első Finndingijét és 1990-ben alapította meg „garázscégét”, a Pataboats vállalkozást. Majd 2009-től

Gyerekprogram-dömpinggel zárul a május

Most a családoké a főszerep. Elsősorban a hétvége és a gyereknap áll majd a hét kulturális fókuszában, ami mellé táncfesztivál, speciális balatoni vitorlás- és futóversenyek, valamint a jól bevált badacsonyi borvacsora és persze egy kis koncert is becsusszanhat a naptárakba. A Balaton.hu ajánlja:Május 28: Ederics VAD Szíve – max pulzusMájus 28: Borbarangolás Borvacsora – Kalinics […]

Ismét tumultus van az autópályán
Pénteken délután a Balaton felé araszolgattak az autósok, most a főváros irányába erősödik és lassul a forgalom az M7-esen. Egyelőre még nincs jelentős dugó.
Reklám
Finn Gold Cup: Németh Domonkos harmadik lett!
17 nemzet 110 finnese küzdött a Garda tavon, Malcesinében a Finn dingi hajóosztály világbajnokságán. A győztesnek járó színarany kupát a holland Pieter-Jan Postma, az ezüstérmet a finn Oskari Muhonen vihette haza. Legjobb fiatal finnesünk, a THE-YKA versenyzője, Németh Domonkos abszolútban harmadik, de a 23 év alattiak versenyében első lett, megvédte U23 világbajnoki címét, ezért övé lett újra a Silver Cup.
Hétfőn kezdődik a tánc fesztiválja Veszprémben
A Tánc nemzetközi kortárs fesztivál a város kulturális tradíciója. Olyan művészek alkotásait gyűjti egybe, akiket nem az öncélú önmegvalósítás, hanem a közlésvágy és a gondolatébresztés vezérel, mondta Horváth Csaba, a fesztivál művészeti vezetője a Hangvillában.
Így szállíthatod vonaton a bicajodat a Balatonra
Mind az északi parton, mind a déli parton közlekedik olyan vonattípus, melyen a kerékpárszállítás nagy befogadóképességű kocsiban lehetséges, melyben akár 30 kerékpár is szállítható.
Szulák Andrea és Szabó P. Szilveszter a veszprémi színházban próbál
Könnyek, klezmer, humor és farmer – megkezdődtek a Lévi Story próbái a Veszprémi Petőfi Színházban.
Finn Gold Cup: Németh Domonkos Harmadik lett!
17 nemzet 110 finnese küzdött a Garda tavon, Malcesinében a Finn dingi hajóosztály világbajnokságán.
Elrajtolt a Nemzetközi Női Vitorlásfesztivál – A Magyar hölgyek Alsóörsön ismerkedhetnek meg a sportággal
World Sailing idén rekordok megdöntésére törekszik a Steering the Course nevű nemzetközi női vitorlás fesztivállal, miután 2021-es debütált
Raceboard VB Földváron a Spariban!
Már néhányan a rendező Spartacus Vitorlás Egyletben edzenek a hétfőn kezdődő nemzetközi viadalra
Melges 24 Európa Kupa: Csoltó Ákos és csapata nyert Triesztben
Csoltó Ákos, Tomai Balázs, Weöres Botond és Kása Mihály 9 futam után, 8 nemzet 20 csapata között lettek elsők.
Megújul a veszprémi kampusz

Két nagy volumenű fejlesztésbe kezd a Pannon Egyetem. A veszprémi központi kampusz felújítása, fűtéskorszerűsítése és az egyetemi mélygarázs megépítése együttesen csaknem 15 milliárd forintos beruházás keretében valósul meg. Terepszint alatti parkolóházat, valamint megújuló és új építésű felszíni parkolókat hoznak létre. Ilyen volumenű infrastruktúrafejlesztés még nem volt a Pannon Egyetem történetében. A beruházáshoz szükséges forrást az […]

Reklám
Meghalt Molnár Albin
Olimpikon vitorlázónk, egykori szövetségi kapitányunk 87 éves volt.
Nem lehet zsilipet nyitni, ezért késnek az új kompok
A 14 centivel alacsonyabb vízszint miatt nem lehet megnyitni a Sió-zsilipet, ígya két új kompot nem tudják leúsztatni a Balatonra. A két új vízi jármű csak az ősz folyamán érkezhet meg Siófokra a tervezett májusi leúsztatás helyett.
Magyar Hüperión est - Borkóstolás
None
Sorra kerülnek ki a gigantikus pontyok a Balaton keleti medencéjéből
Hatalmas rekordok születtek idén a Balaton keleti medencéjében. Itt fogták meg minden idők eddigi rekordhalát. Mutatjuk, milyen csodás pontyokat akasztottak horogra Siófokon és a környékbeli településeken.
Ausztrália lesz a házigazda: WASZP Games 2023

Jövő decemberben a Port Phillip-öböl déli vége életre kel, a Sorrento Sailing & Couta Boat Club ad otthont a Nemzetközi WASZP Játékoknak – ami egyfajta világbajnokság. A Sorrento Sailing & Couta Boat Club jelenleg egy új klubház építési munkálatain dolgozik, amely 2022–23 nyarára, jóval a Nemzetközi WASZP Játékok előtt elkészül. Az új létesítmény tökéletes bázist

Havi nettó 800 ezret kínálnak egy balatoni étteremben, de nincs jelentkező
Séfhelyettest keresnek.
Elrajtolt a nemzetközi női vitorlásfesztivál
World Sailing idén rekordok megdöntésére törekszik a Steering the Course nevű nemzetközi női vitorlás fesztivállal, miután 2021-es debütáló évében meghódította a világot. Az idei esemény a Föld északi féltekén május 20-29 között zajlik, melynek keretében a sportághoz kapcsolódó tevékenységek ismerhetőek meg. Az egy hetes program célja, minél több lánnyal megismertetni és megszerettetni a vitorlázást, valamint a hozzá kapcsolódó szakágakat. Magyarországon a Magyar Vitorlás Akadémia május 27-én Női Vitorlás Workshopot tart az Alsóörs Marinában, míg a Magyar Vitorlás Szövetség másnap, május 28-án női csapatoknak szervez ugyanott versenynapot - írja a VitorlázzItthon.hu
Raceboars VB Földváron a Spariban
Már néhányan a rendező Spartacus Vitorlás Egyletben edzenek a hétfőn kezdődő nemzetközi viadalra. 12 ország 64 versenyzője adta le a nevezését, közülük 9 magyar.
Melges 24 Európa Kupa 2. forduló: Csoltó Ákos és csapata nyert Triesztben
Csoltó Ákos, Tomai Balázs, Weöres Botond és Kása Mihály 9 futam után, 8 nemzet 20 csapata között lettek elsők.
Megújult több dunai kikötő

Csaknem egymilliárd forintos infrastruktúra-fejlesztést hajtott végre a Mahart PassNave Személyhajózási Kft. Dömös, Esztergom, Komárom, Visegrád és Zebegény kikötőjében. A fejlesztés 500 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást kapott a Széchényi 2020 Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program részeként, a dotáció finanszírozása kohéziós alapból és hazai központi költségvetési forrásból valósult meg. A projekt keretében az érintett

Pünkösdkor is Kőfeszt!
Augusztus első hetében már negyedik alkalommal lesz Kőfeszt -A nyugalom fesztiválja. Idén azonban a fesztiválon túl már nem csak annak kísérőprogramja, a havonta egy alkalommal megrendezett Folkklub várja az érdeklődőket, hiszen a pünkösdi hétvégén debütál a Kőfeszt – a Szabad Táncház elnevezésű négynapos táncháztalálkozó, melynek szintén a Káli-medence több települése ad otthont.
Tűzoltók áramtalanították a sérült járművet az M7-esen
Balatonszemes közelében történt a baleset.
Pipacstenger a Hegyestű lábánál
Ha a pipacs megjelenik a mezőkön az már azt jelenti: mindjárt itt a nyár!
A világ legjobb szörfversenyzői csapnak össze Balatonföldváron
Balatonföldvár ad otthont május 23-28. között a Raceboard-világbajnokságnak, amelyre 12 ország 64 szörföse adta le a nevezését, köztük 9 magyar versenyző.
Összművészeti fesztivál szalonhangulatban
A Csigó Kult Fest 2022 programjai május végétől október végéig várják az érdeklődőket. Az eseményeket a koncertek, előadások, tárlatvezetések mellett interaktív programok színesítik.
RockBalaton Fesztivál 2022 – vasárnap
None
RockBalaton Fesztivál 2022 – szombat
None
RockBalaton Fesztivál 2022 – péntek
None
RockBalaton Fesztivál 2022 – csütörtök
None
Nyisd a nyarat a Szent György-hegyen
Feletted a csillagos ég, alattad a Balaton, kezedben egy pohár Szent György-hegyi bor. Tücsökciripelés, bulik, koncertek, nagy találkozások várnak a hajnalig tartó rendezvényen.
Június végén kezdődik a Kapolcska tábor és kisfesztivál

Június 26. és július 3. között rendezik meg a VI. Kapolcska összművészeti kisfesztivált és tábort, amelyen kurzusok és koncertprogramok várják a fiatalokat és a családokat Kapolcson – közölte Márta István programigazgató csütörtökön az MTI-vel.  Az ötnapos tehetségkutató- és fejlesztő táborban 11 szekcióban 160 fiatal és 50 pedagógus vesz részt. Szirtes Edina Mókus vezetésével lesz például […]

Közel 300 kilométeres kerékpárút-hálózattal várják a túrázókat a Nyugat-Balaton térségébe

Közel 300 kilométer összefüggő, kitáblázott kerékpárút-hálózattal és széles szolgáltatási kínálattal várják a szabadidejükben két keréken túrázókat a Nyugat-Balaton térségébe. A Keszthelyen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda ügyvezetője hangsúlyozta, a turizmus új iránya, hogy a kikapcsolódni, feltöltődni vágyók környezetbarát eszközökkel, vonattal érkeznek, majd kerékpárral járják be a látnivalókat. Hozzátette: Keszthely erre kiválóan alkalmas […]

Gyereknap Balatonberényben
None
Finn Gold Cup – Németh Domonkos a 3. helyről kezdi a VB utolsó versenynapját

Napról napra előrébb Doma az ötödik helyről minden nap egyet...

Reklám