Vitorlázás

Az RSM nyerte az 53. Kékszalagot

Részletek hamarosan…  

Íme az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj első 8 helyezettje:

A 3. helyen a két évvel ezelőtti győztes AUDAX Django ért be!

Az RSM nyerte a Kékszalagot
Minden idők egyik legszorosabb versenye volt az idei.
Reklám
Az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj ezüstérmese a Raiffeisen Fifty-Fifty!

A célegyenesben sem dőlt el semmi!

Minden idők egyik legszorosabb Kékszalagja zajlik éppen, ahol már szó szerint a célegyenesben van az élmezőny. Balatonfüredről már szabad szemmel is jól láthatóak az érkező katamaránok!

Lassan 3 km-en belül a cél - ki nyeri idén a Kékszalagot?

A két éllovas kiért a csőből

​​

ZANZIBAR Koncert
None
Miközben hatalmas a csata a vízen, Balatonfüreden jó hangulatban várják a nézők a célba érkezőket

Az élmezőny így hagyta el délután a Tihanyi-szorost - VIDEÓ

A Tihanyi-szorosnál külön utakon az élen állók

Egyre jobban közeledik a Raiffeisen Fifty-Fifty és a címvédő RSM Balatonfüredhez, de megmondhatatlan, hogy melyik hajó nyeri az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A kísérőhajókat kérdeztük a nagy összecsapásról!

Idén biztosan nem lesz rekorddöntés

PP

Reklám
Gyors helyzetjelentés az RSM fedélzetéről - véghajrá!

 A Tihanyi szoros előtt gyakorlatilag leállt a szél, a szinte semmi északkeletiben kell cirkálnia a vezető két hajónak. Apró, finom részletek fognak dönteni a végén... " Cirkálunk, mi indultunk el először a déli part felé, nagyon óvatosan, hogy a hatalmas Code Zero orrvitorlánkon megmaradjon az áramlás, ne omoljon össze a vászon, mert akkor megállunk... Nemsokára fordulnunk kell, a Raiffeisen Fifty Fifty épp most váltott irányt. Elképesztő volt ez a szoros párharc gyakorlatilag Szigligettől, volt hogy a Fifty előnyt szerzett, de ahogy visszagyengült a szél, beértük. Aztán szinte fél nyugati medencét fej-fej mellett tettük meg, 50-60 méterre egymástól..." - mondta az RSM kísérő motorosából Balázs Viktor.

Nyomkövető videón az RSM és a Raiffeisen Fifty-Fifty párharca az élen

Teljesen fej-fej mellett az élen a két hajó

PP

Zenés összefoglaló az élmezőnyről

Gyenge a szél a keleti medencében

Balatonudvari magasságáig várható szél

Továbbra is szinte fej-fej mellett halad a Raiffeisen Fifty-Fifty és az RSM. Balatonakalit elhagyva előbbi vezet és információink szerint Balatonudvari magasságáig várható szél. Egy biztos, izgalmas hajrára van kilátás!

Nemere II., Sirocco, Lillafüred a leggyorsabb klasszikus hajók sorrendje

A Nemere II. és a Sirocco már elhagyta a Tihanyi szorost, a Lillafüred épp most van a csőben. A három legendás 75-ös cirkáló ismét vérre menő küzdelmet folytat, 3 csomó körüli sebességgel haladnak mindhárman a nagyon előkelő abszolút 25. hely környékén.

A Triniteam Ventilo 28-as katamarán árbocát törte

A Triniteam (kormányos Kreskai György) Ábrahámhegy magasságában - nem az erősnek nem mondható szél, hanem anyagfáradás miatt - árbocát törte. " Személyi sérülés szerencsére nem történt, a hajótest sem sérült. Vontára vettük a hajót, és húzzuk vissza az anyakikötőnkbe, Alsóörsre" - tájékoztatott a kísérőmotoros vezetője, Kreskai Zsuzsanna. Jó utat hazafelé!

Újabb hangulatvideónk, ahogy a mezőny délután elérte Siófokot

Reklám
Az élen meglépett a Fifty-Fifty

A címvédő RSM, Vándor Róbert és csapata fordult először a keszthelyi pályajelnél

A siófoki kapunál kb. 250-300 hajó összetorlódott.

Egyelőre teljesen beragadtak, szinte összeérnek a hajók és nem férnek át a két bója között.

Ábrahámhegy magasságában a Triniteam katamarán hajó árbóctörést szenvedett.

Jelenleg a mentésre várnak. 

Az M4 Sport hangulatvideója Siófok környékéről

17:00 előtt 7 hajó érte el Keszthelyt.

Ne lepődj meg, ha tankokkal találkozol a Balaton körül
Tapolcáról érkeznek a hatalmas harci járművek a sármelléki repülőtér mellé a hétvégi Hangár Fesztre.
Két pályajel is gyakorlatilag szélcsendben

A met.hu friss mért adatai alapján nem túl biztató a hír, hogy a siófoki pályajelet övező szélcsend mellett immár a keszthelyi bója környékén is alig fúj a szél. Nehéz, de izgalmas Kékszalag az idei...

Már több, mint 400 hajó eredménye érhető el Keneséről

Miközben az élmezőny elhagyta a keszthelyi fordulót, egyre többen érnek el a siófoki bójáig. Már több, mint 100 hajó hivatalos eredménye elérhető el a második mérőpponttól, míg keneséről 400 eredmény tekinthető meg itt

Legó kiállítás Tihanyban
None
Változó szélviszonyok az élmezőnyben

Az MKB-Euroleasing Prospex után a Raiffeisen Fifty-Fifty kísérőhajóját is sikerült telefonon elérnünk, ahonnan Gémesi Jóka árult el részleteket az élmezőnyben folyó nagy harcról.

Változó szélviszonyok az élmezőnyben

Az MKB-Euroleasing Prospex után a Raiffeisen Fifty-Fifty kísérőhajóját is sikerült telefonon elérnünk, ahonnan Gémesi Jóka árult el részleteket az élmezőnyben folyó nagy harcról.

Elérték a keszthelyi bóját a leggyorsabbak!

Az RSM a siófoki bója után a keszthelyit is elsőként érte el. Szorosan a nyomában az előző mérési pontnál még 5. helyen álló Raiffeisen Fifty-Fifty. A két katamarán rendkívül profin vette a fordulót és már elindult visszafelé.

Videón mutatjuk, hogy érte el a mezőny Siófokot

Folyamatos a változás, izgalmas a mezőny: ma kezdődött a Kékszalag
Vajon megdől-e a rekord? Győzedelmeskedik-e ismét a tavalyi első hajó és legénysége? Hogyan teljesítenek a hölgyek? Számtalan kérdés, mely a vitorlázás szerelmeseit, s persze Kékszalag versenyzőit foglalkoztatja.
A 443. helyről harminchatodiknak jött fel a Fantomasso

Kuriózum, és jól jellemzi az idei szélviszonyokat: néhány óra alatt több mint négyszáz (!) helyet javított pozícióján a Fantomasso nevű Asso vitorlás. Talán emlékeznek rá: Majthényi Szabolcs kormányos itt, Percről percre rovatunkban mondta el: nem jött be a déli part, az utolsók közt vitorláznak, de nem adják fel. Így is lett. "Semmi különös trükkről nem tudok beszámolni, a szinte semmi szélben is húztuk a pozitívokat. A siófoki bója felé egy ideig Csopak irányába is mennünk kellett, ilyen nagy ívben tudtunk csak szelet találni" - mondta Repülő hollandi világbajnokunk. (A képen éppen a hollandi kormányánál - a mostaninál jobb szélben... Kép: Tumbász Hédi)

Keleti Andrea is falatnyi bikiniben pózol a Balatonnál
A sztárok is imádják a Balatont, van, aki a családjával, van, aki a kedvesével pihen a tónál. A szexi bikinis fotók ilyenkor elárasztják a közösségi oldalakat.
„Ilyen Kékszalagon még nem jártam” - hatalmas izgalmak

„Ilyen Kékszalagon még nem jártam”

pp

Hatalmas csata az élmezőnyben

Hivatalos eredmények Keneséről és Siófokról

Egytestűek Balatonkenesénél - Képgaléria

A Raiffeisen Fifty-Fifty újra a szűk élmezőnyben

A New Black Jack átvette a vezetést!

Fordult a széljárás és Révfülöpnél összesűrűsödött a mezőny, az RSM hatalmas előnye pedig pillanatok alatt elfogyott. Olyannyira, hogy a New Black Jack, - amely még Siófoknál a hatodik helyen állt - Gabler Rolanddal a kormánynál átvette a vezetést! Vándor Róberték visszaestek a harmadik helyre, a Raiffeisen Fifty-Fifty is megelőzte őket.

Reklám