Vitorlázás

Tovább javul a Balaton vízminősége

A Landsat műhold felvételei alapján lezajlott átfogó, nemzetközi vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy a megfigyelt 71 tó vízminősége többségében romló tendenciát mutat. Öröm az ürömben, hogy a Balaton a hat kivételt erősíti. Ennek egyik oka, hogy szakembereink komoly odafigyeléssel kezelték a tóba jutó szennyező anyagok problémáját. Különböző, helyi vizsgálatok szerint az elmúlt évtizedekben a […]

Javul a Balaton vízminősége

A Landsat műhold felvételei alapján lezajlott átfogó, nemzetközi vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy a megfigyelt 71 tó vízminősége többségében romló tendenciát mutat. Öröm az ürömben, hogy a Balaton a hat kivételt erősíti. Ennek egyik oka, hogy szakembereink komoly odafigyeléssel kezelték a tóba jutó szennyező anyagok problémáját. Különböző, helyi vizsgálatok szerint az elmúlt évtizedekben a […]

Heti programajánlónk 28. hét

Koncertek és jazz hete lesz ez a Balatonon, de az igazi nyári strandos programok közül is lehet szép számmal válogatni. A Balaton.hu ajánlja:Július 9-augusztus 20. – XII. Györöki JazzFiesta – Ha csütörtök, akkor szól a jazz! – Balatongyörök Július 06.(Hétfő)Veszprém – Presszókert-Koncertsorozat a veszprémi várban! – Július 1-augusztus 15.Balatonalmádi – Szelíd Balaton/Slow Balaton tematikus túrákSiófok […]

Heller Ágnes emlékparkot avatnak Füreden

Egy év telt el Heller Ágnes halála óta. Az évforduló alkalmából emlékparkot alakítanak ki a filozófus tiszteletére a füredi zsidó temetőben. „Heller Ágnes halálának első évfordulóján, július 19-én, vasárnap 11 órakor a balatonfüredi zsidó temetőben magánszemélyek adományaiból felállított emlékkő és a nevét viselő emlékpark avatására hívjuk barátait és tisztelőit” – számolt be a HVG-nek Olti […]

Reklám
Felkerültek a hétvégi Kenese ODT eredményei
Felkerültek a hétvégi Kenese ODT eredményei
BMW-LEIER HORVÁTH BOLDIZSÁR EMLÉKVERSENY: IGAZI VITORLÁS IDŐ, REMEK VERSENY!
Mindössze 42 percre és 41 másodpercre volt szüksége az abszolút győztes MKB-Prospex katamaránnak ahhoz, hogy abszolút győztesként teljesítse a Balatonfüred – Paloznak – Tihany – Hajógyáriöböl – Balatonfüred távot a BMW-Leier Horváth Boldizsár Emlékversenyen.
WOW történetek - Érdi Mári
Érdi Mári korunk legsikeresebb magyar női versenyzője. Ötszörös ifjúsági világbajnok, ifjúsági Európa-bajnok és hétszeres felnőtt magyar bajnok Laser Radial osztályban. Ott volt a riói olimpián, futamot is nyert. Tavaly a tokiói olimpiai tesztversenyen elért 3. helyével végképp elfoglalta az őt megillető helyet a világ legjobb vitorlázói között. Mit tudhat egy fiatal lány, aki valósággal berobbant a vitorlázás élvonalába? Mit tud a nők helyzetéről a vitorlázásban? Az a közeg, az a szint amiben él, elszakította-e az amatőr, de a sportágat szívügyének tekintő vitorlázók, különösen a nők világától?
Műholdfelvételek alapján állapították meg, hogy tisztul a Balaton
A NASA és a Stanford Egyetem a Landsat műholdak felvételeit elemezte.
Retró mozdonyok a Balatonon
Az elmúlt évek nagy sikerű rendezvénye, újból visszatért a Balaton északi partjára.
Felborult a vitorlás katamarán Balatonfürednél
Szokatlan borulás történt Balatonfürednél, szombaton, amikor egy katamarán, feltehetően kormányosi hiba miatt felborult.
Versenylázban égnek a balatoni séfek - az év strandétele cím a tét
Hamarosan kiválasztják az idei szezon legjobb strandételét. Az ínyencek huszonnégy balatoni strandbüfét, bisztrót, vendéglőt juttattak Az év strandétele verseny első fordulójába. Vajon melyik lesz a legjobb?
50 éve hunyt el Dr. Horváth Boldizsár
50 éve hunyt el Dr. Horváth Boldizsár
"A Kékszalagot Keszthelytől visszafelé kell tudni megnyerni"
"A Kékszalagot Keszthelytől visszafelé kell tudni megnyerni"
Reklám
Lóháton és gyalog razziázott a rendőrség a siófoki sétányon
646 embert igazoltattak, öt főt előállítottak a rendőrök a balatonparti korzón.
Nyáresti koncertek az érseki palotában
A Filharmónia Magyarország és a Veszprémi Érsekség nyáresti koncertekkel lepi meg a veszprémi zenekedvelő közönséget.
Vendée Arctique: Sűrű első nap

Egy hajó uszonytörés miatt visszafordult, tizenkilencen ma elsősorban hajóznak és csak mellékesen versenyeznek

Vigyázz! Ma extrém erős az UV-sugárzás
A Balatonnál is extrém erős, 8,4-es az UV-sugárzás ma. Elmondjuk mi az, amit fontos tudnod a nap káros sugarairól és azt is, mire figyelj!
Hajnalig razziáztak a rendőrök Siófokon - Videó!
Ellepték a rendőrök a Petőfi sétányt, szombat estétől egészen hajnali 6 óráig ellenőriztek a város "bulinegyedében". Tolvajokat és garázdákat állítottak elő, még a lovasrendőröket is bevetették.
Mesélnek a képek - régi balatongyöröki nyarak
None
70 éves a legidősebb tő a tihanyi levendula-mennyországban – Videó
Aki szereti a levendulát, semmiképp se hagyja ki idén Tihanyt. Az apátság lenyűgöző mezején valósággal egy lila mennyországban érezheted magadat.
Ingyenes használatba kapták 25 évre a Bahart kikötőit a balatoni települések

A Balatoni Hajózási Zrt. tervében korábban az szerepelt, hogy eladja a csekély forgalmat lebonyolító közforgalmú kikötőit.

Ezt nem hiszed el! Csodás alkotások, például kanálból
Egyre többen gondolják úgy, hogy a szemétben landoló kacatok még használhatók valamire. Egy kis, Bakonyban megbúvó faluban, Cseszneken él és alkot Rónaszéki Zoltán, aki mesterszintre képezte magát hulladék újrahasznosítás terén.
Reklám
Érdi Mária nyerte a flottabajnokságot a Balatonon

Érdi Mária megnyerte idei második versenyét. A tokiói olimpiára készülő magyar klasszis az MVM Flottabajnokságon végzett az első helyen a Laser Hajóosztályban. A balatonfüredi verseny zárónapján szélhiány miatt nem rendeztek futamot, így 6 futam után végeredményt hirdettek. Érdi Mária mögött Orbán Botond Máté végzett az összetett második helyén, megelőzve Kovács Attilát. Érdekesség, hogy a Laser […]

Fontos információ a Görögországba utazóknak

Aki Görögországba utazik, annak augusztus 31-ig, 48 órával a várható érkezés előtt kötelező az úgynevezett Passenger Locator Form kitöltése. Az angol nyelvű online nyomtatványt ezen a linken érhető el. A kitöltés után az utas kap egy QR-kódot, amelyet érkezéskor be kell mutatnia a határellenőrzést végző hatóságoknak. „Jelenleg csak az online kitöltött és érvényes QR-kóddal rendelkező

Július 4-én indul a hajózási főidényi a Balatonon

Július 4-én kezdődik a 174. hajózási szezon főidénye, melyet a BAHART idén nyáron is 58 napra hirdet meg az előző évhez hasonlóan. A településeket összekötő hajózási útvonalakon intenzívebb menetrenddel, valamint sétahajózással és hajós programlehetőségekkel várják a hajózni vágyókat. A 2020. július 4-én kezdődő, 58 napos személyhajózási főszezonban16 kikötőből, összesen 9 útvonalon indulnak a BAHART településeket összekötő menetrendi hajójáratai. Júliusban és augusztusban […]

Igazi retró fotók: ilyen volt régen a Balatonon az élet ? Galéria
Semmi luxus, semmi fényűzés, a maga egyszerűségében volt nagyszerű a Balaton a '80-as, '90-es években. Sokaknak gyönyörű gyerekkori élmények fűződnek hozzá, vagy éppen bohém fiatalságukat élték meg a magyar tenger partján.
170 éve született Kvassay Jenő, Balatonföldvár buzgó fejlesztője

Kvassay Jenő felismerte a Balaton óriási egészségügyi, kulturális és gazdasági lehetőségét, balatoni kormánybiztosként sokat tett a magyar tengerért.

„A KÉKSZALAGOT KESZTHELYTŐL VISSZAFELÉ KELL TUDNI MEGNYERNI”
Már a karantén alatt is edzett fiával Petrányi Zoltán a tavalyi Kékszalag győztes Racing Django kormányosa. Most az idei verseny előtt három héttel egy külföldi taktikussal folytatják az edzéseket, annak érdekében, hogy még optimálisabb beállításokat tanuljanak a katamaránon. Azt is elárulta: szinte megjósolhatatlan, hogy ki nyeri meg az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat, ugyanis az élmezőny hajói egytől-egyig nagyesélyesek. Petrányi Zoltánnal beszélgettünk.
Ingyenes használatba kapták 25 évre a Bahart kikötőit a balatoni települések
Balatonakali, Balatonkenese és Balatonudvari bizonyos feltételekkel 25 évre ingyenes használatba kapta a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tulajdonában lévő közforgalmú kikötőjét - mondta Koncz Imre, Balatonakali polgármestere.
Project 1601 – Lürssen magyar zászlóval

A project 9906 kódjelű szuperjacht tervezése 1999 novemberében indult és 2002-ben adták át, akkor már Skat néven. Charles Simonyi megrendelésére épült a Lürssen brémai gyárában. Simonyit egy dán barátnője hívta skat-nek, ami nagyjából kincset jelent magyarul, így innen a hajó neve. A 71 méter (223 láb) hosszú, leginkább katonai hadihajónak látszó – Espen Øino munkáját

Megteltek a strandok július első hétvégéjén
24 fokos víz és 28 fokos hőmérséklet várta július első hétvégéjén a strandolókat Siófokon. Szombaton tiszta időben, gyönyörűen áttetsző, zöldes-kékes vízben lehetett csobbanni. Jórészt magyar vendégek lepték el a szabadstrandokat, a büféknél sorbaállás volt a jellemző.
Strandolók tartóztatták fel a tolvajt
None
Hatalmasat bukott egy katamarán a Balatonon
A VMSZ Rupert mentőhajója – amely éppen egy egészségügyi mentési helyzetből érkezett a helyszínre – állította az alaphelyzetbe a sportjárművet.
Bejárhatjuk a múltat és a világot
A régmúlt idők nemesi világának részévé válik a látogató a keszthelyi Festetics-kastélyt járva. Egy nap nem is elég a sok kiállítás, érdekesség, szépség felfedezéséhez.
Nyalánkságok a Balatonnál - Bogyós gyümölcsök mindenütt!
Antioxidánsokban, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdagok, mindemellett nagyon finomak is. A bogyós gyümölcsök szezonjában érdemes belőlük rendszeresen fogyasztani, önmagukban – és persze desszertek főszereplőjeként is.
Babos Tímea fürdőruhás fotót posztolt
Babos Tímea teniszező a Balatonnál pihent, az Instagram-oldalára pedig ki is posztolta a füldőruhás fotóját.
Folytatódik a szúnyoggyérítés a Balatonnál is
Országszerte, így a Balatonnál is folytatódik a szúnyoggyérítés.
Alig marad valami a Siófoknál felborult román kisbuszból - Fotók a tragikus balesetről!
Egy ember életét vesztette az M7-esen a szombat reggeli balesetben. A járműben utazó további 8 személy megsérült. Siófoknál a forgalmat a rendőrök a 65-ös számú főútvonalra terelték, a főváros felé újra zavartalanul lehet közlekedni.
Főpróba a Vendée Globe-ra

Végre versenyeznek a földkerülésre készülő szólóvitorlázók IMOCA 60-asaikkal: ma rajtol a Vendée – Arctique - Les Sables d’Olonne Race

Idén is mentőövet dobnak a strandolóknak
A balatonakarattyai Honvéd Üdülő strandjának összes vízibiciklijét mentőgyűrűvel szerelték fel, a strandlépcsők mellett információs táblákat helyeztek ki, amelyek a fürdőzőket tudatos vízhasználatra ösztönzik, ezzel segítik elő a balesetek megelőzését.
Zamárdiban és Lellén is cirkuszolnak már
Lellén a Nemzeti Cirkusz, Zamárdiban Richter Flórián Cirkusza, nyitotta meg a kapuit a héten. Mindkét társulat, július elsején kezdte meg az idei nyári évadot.
Felborult egy kisbusz az M7-esen, kilencen megsérültek
Felborult egy kisbusz szombat reggel az M7-es autópályán, Siófok közelében, a balesetben kilencen megsérültek. A sztráda Budapest felé vezető oldalán az autósokat a 65-ös útra terelik.
"Minden fontos dolog a csendben történik"
Létezik egy különleges séta, amelyet a Tihanyi Apátság falain belül tehetünk meg - néma csendben. Feltétele és egyben a varázsa az, hogy két órán keresztül nem szólal meg senki: se a séta vezetője, se a résztvevők. Mert a csendben mindig történik valami lényeges.
Újra koncertek és bulik várnak a siófoki Plázson

A Balaton legszebb, fehérhomokos strandján, a Plázs Siófokon egyelőre az Aréna és a kisebb helyszínek fogadják – limitált számban – a vendégeket, de a szervezők már július 18-tól szeptember közepéig összeállították a koncertek listáját is. Az elkövetkező két hétvégén is az engedélyezett max. 500 fős bulik töltik ki a balatoni ellazulás epicentrumaként emlegetett Plázs programtábláját, […]

Időjárás a Balatonon – Július 3-5.

Igazi strandidő és kánikula érkezik a hétvégén. BALATONI ELŐREJELZÉS Szombaton sok napsütésre, kevés felhőre, csapadékmentes időre van kilátás a tó térségében. Élénk lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban 14-16, délután 27-29 fok körül alakul a hőmérséklet. 10 és 16 óra között nagyon erős, extrém erős lesz az UV-sugárzás. Vasárnap sok napsütésre, kevés felhőre, nyári időre van kilátás, egy-egy […]

Virtuális búvárkodás régészetkedvelőknek

A víz alatti régészeti lelőhelyek elég nehezen megközelíthetők, és bár sokakat érdekel, hogy mit rejt a tenger mélye, nem mindenki teheti meg, hogy lemerüljön. Nekik segít a máltai virtuális múzeum. Az elmúlt időszakban többnyire csak a búvárok vagy a tengeralattjárók utasai láthatták azokat a történelmi időkapszulákat, amelyek a vízben rejtőznek Málta partjainál. Az UNESCO-nak a

Reklám